Menu
in

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Çekimleri Başlıyor

Amazon’da yayınlanacak Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekimleri önümüzdeki aylarda İskoçya topraklarında başlıyor.

Amazon’un 1 milyar dolar bütçe ayırdığı ve televizyon tarihinin en pahalı yapımı unvanını alan Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekimleri bu yıl başlıyor. Daily Record‘ta yer alan habere göre çekimler önümüzdeki ağustos ayından itibaren İskoçya’da gerçekleştirilecek.

Kanal yetkililerinin Leith’teki büyük film stüdyosunu tuttukları belirtilen haberde aynı zamanda Dunskey Kalesi, Scourie kırsalı ve Skye Adası gibi yerlerin de değerlendirildiğini belirtilmiş. Bahsi geçen stüdyo geçen yıl Avengers: Infinity War‘un çekimleri için de kullanılmıştı.

Amazon yetkilileri dizinin yayınlanmasına henüz çok uzun bir vakit olduğu için bir açıklama yapmaktan hâlâ kaçınıyor. Bununla birlikte Yüzüklerin Efendisi için açılan sosyal medya hesaplarından paylaşılan harita ve bilgi kırıntıları sayesinde yapımın İkinci Çağ’da geçeceğini biliyoruz. Yani Güç Yüzüklerinin yapıldığı, Numenor’un kurulup çöktüğü, Sauron’un Tek Yüzük’ü dövdüğü ve daha birçok olaya sahne olan çağda…

- Reklam -

Ek olarak Amazon’un Aragorn rolü için oyuncu seçmeleri yaptığını ve adaylar arasında Tom Payne’in (The Walking Dead) olduğunu da biliyoruz. Aragorn’u diziye nasıl bağlayacaklar, kendisini sonraki sezonlar için mi düşünüyorlar bilmiyoruz tabii.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin 2020 yılında Amazon Prime’da yayınlanması bekleniyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version