in

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Çekimleri Başlıyor

Amazon’da yayınlanacak Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekimleri önümüzdeki aylarda İskoçya topraklarında başlıyor.

yuzuklerin efendisi tv ust
- Reklam -
- Reklam -

Amazon’un 1 milyar dolar bütçe ayırdığı ve televizyon tarihinin en pahalı yapımı unvanını alan Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekimleri bu yıl başlıyor. Daily Record‘ta yer alan habere göre çekimler önümüzdeki ağustos ayından itibaren İskoçya’da gerçekleştirilecek.

Kanal yetkililerinin Leith’teki büyük film stüdyosunu tuttukları belirtilen haberde aynı zamanda Dunskey Kalesi, Scourie kırsalı ve Skye Adası gibi yerlerin de değerlendirildiğini belirtilmiş. Bahsi geçen stüdyo geçen yıl Avengers: Infinity War‘un çekimleri için de kullanılmıştı.

Amazon yetkilileri dizinin yayınlanmasına henüz çok uzun bir vakit olduğu için bir açıklama yapmaktan hâlâ kaçınıyor. Bununla birlikte Yüzüklerin Efendisi için açılan sosyal medya hesaplarından paylaşılan harita ve bilgi kırıntıları sayesinde yapımın İkinci Çağ’da geçeceğini biliyoruz. Yani Güç Yüzüklerinin yapıldığı, Numenor’un kurulup çöktüğü, Sauron’un Tek Yüzük’ü dövdüğü ve daha birçok olaya sahne olan çağda…

- Reklam -

aragorn ust

- Reklam -

Ek olarak Amazon’un Aragorn rolü için oyuncu seçmeleri yaptığını ve adaylar arasında Tom Payne’in (The Walking Dead) olduğunu da biliyoruz. Aragorn’u diziye nasıl bağlayacaklar, kendisini sonraki sezonlar için mi düşünüyorlar bilmiyoruz tabii.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin 2020 yılında Amazon Prime’da yayınlanması bekleniyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for IrethOronar IrethOronar dedi ki:

    Acaba yüzüklerin efendisi kitabından aldığım tadı bu diziden alabilecek miyim ? En son game of thrones da bunu sorduğumda büyük “HAYAL” kırıklığına uğramıştım.Sanırım olayları hayallerimden daha iyi canlandıran bir yapım şu ana kadar izlemedim.Umarım bu değişir.Beklemedeyiz

  2. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Neden insanlar kitaplardan uyarlanan yapımlara sadece bu düşünceyle yaklaşıyor hiç anlamıyorum. Ä°kisi apayrı bir dünya ve ayrı başlıklar altında değerlendirilmeli. Mesela ilk aklıma gelen yazarlar genelde yayınevi tarafından çok fazla müdahaleye uğramazlar. Yazar da buna taviz vermez, yani bazıları. Sinema dünyası öyle değil ama bugün medya patronlarının izin vermediği hiçbir şeyi tam anlamıyla yansıtmak mümkün değil arada bağımsız yönetmenler, yapımcılar vb. çıkıyor ama onlarda 3-5 insan tarafından biliniyor.

    Ayrıca ben bir uyarlama izlerken kendi hayal dünyamdakileri bir kenara bırakıp yönetmenin, bütün yapım ekiminin bunu nasıl uyarlayıp bana yansıtacağını düşünerek bundan nasıl zevk alabilirim acaba diye düşünürüm. Genelde de kitaptan uyarlama yapımları -Ä°htiyarlara Yer Yok hariç- kötü bulmadım.

  3. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Bence taht oyunları dizisine çok ayıp etmiş oluyorsun. Şahsen ben diziyi ilk 4 sezon için mükemmel bir uyarlama olarak bakıyorum. Tamamen kitaba sadık neredeyse. Karakterler mükemmel oturmuş oyunculara. Tek sıkıntı 5. sezon ile birlikte kitaptan ayrılan senaryo ve popüler kültüre hizmet çabası ile dizi gözümde puanını baya düşürdü. Şuan sadece bitmesi için izliyorum. Bencede bu tarz eserlerin dizi veya film olarak bizlerle buluşması büyük nimet. Hiçbir yayıncı çok fazla eserden şaşmaz ise muhteşem bir yapım olur. Herkeste hayal kurduğu eser atmosferini bu sefer görsel olarak yaşar. O mekanları, karakterleri, olayları… Son bir not olarak ben bu tarz fantastik edebi eserlerin hep bir animasyon filmini görmek istemişimdir.

  4. Avatar for IrethOronar IrethOronar dedi ki:

    O halde Eragon miras,Percy jackson serisini ve daha nicelerini izlememişsin

  5. Avatar for IrethOronar IrethOronar dedi ki:

    Bahsettiğim şey de tam olarak bu zaten. Çekilecek dizi yüzüklerin efendisi kitabının bir alıntısı olmayacak ve kitap da geçen konunun öncesini konu alacak eğer bunu başarırlar ise ne ala, yok ismin popülerliğini kullanıp dünyayı saptırırlar ise o an beni ve inanıyorum ki bir çok kişiyi kaybettikleri andır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gotik Edebiyat Nedir?

Gotik Edebiyat: Hayaletler, Ucubeler ve Deliler

Assassin's Creed, Notre-Dame

Assassin’s Creed, Notre-Dame’ın Yeniden İnşa Edilmesini Sağlayabilir