Menu
in

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin İkinci Çağ’da Geçeceği Kesinleşti

Yüzüklerin Efendisi dizisinin haritası tüm ayrıntılarıyla paylaşıldı, Numenor Adası göründü! Dizinin İkinci Çağ’da, yani güç yüzüklerinin dövüldüğü dönemde geçeceği kesinleşti.

Hatırlayacağınız gibi Amazon kanalı kısa bir süre önce Yüzüklerin Efendisi dizisinin geçeceği toprakların haritasını yayınlamış ve hem büyük bir heyecana hem de bir sürü soru işaretine neden olmuştu. Çünkü haritanın üstünde hiçbir isim ya da emare bulunmamasına rağmen, barındırdığı tanıdık yer şekilleri sayesinde Orta-dünya’nın ikinci veya üçüncü çağına ait olduğu açıktı.

Amazon o tarihten itibaren güç yüzüklerinin sayısına denk gelecek şekilde 3, 7, 9 ve 1 gün sonra haritayı yeni ayrıntılarla tekrar tekrar paylaştı. Ve geçtiğimiz gün Tek Yüzük’e atfedilen ünlü mısralar (Hepsine hükmedecek bir yüzük. Hepsini o bulacak. Hepsini bir araya getirip karanlıkta birbirine bağlayacak, gölgeler içindeki Mordor Diyarı’nda) eşliğinde haritanın son hâlini yayınladı ve Numenor Adası göründü! Böylece dizinin İkinci Çağ‘da geçeceğine yönelik tahminimiz de doğru çıktı.

- Reklam -

Silmarillion‘u okuyanların bildiği gibi, Numenor Adası Dunedain halkının, yani Aragorn‘un atalarının yaşadığı yerdi. İlk Çağ’da Morgoth’a karşı verilen büyük savaşta Valar’a ve elflere sadık kalan insanlardan oluşurlar. Bu sadakatlerinin karşılığında uzun ömürlülük ve bilgelikle onurlandırılmış, Numenor Adası kendilerine bahşedilmiştir. Hayvanlar ve şifalı bitkiler hakkında oldukça bilgili olmalarının yanı sıra pek çok büyük kralın bu soydan gelmeleriyle de ünlüdürler.

Bunun anlamı dizinin en azından ilk sezonunun Numenor’un yükselişi ve çöküşü; Sauron’un kendini iyi biri gibi göstererek diğer halkları kandırması; güç yüzüklerinin dövülüşü; Tek Yüzük’ün ortaya çıkışı; Mordor, Gondor ve Rohan’ın kuruluşu ve dokuz insan kralının Nazgûl’e dönüşmesi gibi konuları işleyebileceği… Yani dizinin muazzam bir potansiyeli var.

Tabii tüm bunların ne kadarının anlatılacağı, olayların kaç sezona yayılacağı ve kitaplara ne kadar sadık kalınacağı hâlâ belirsiz. Tüm bunların cevabını alabilmek için 2020 yılına kadar beklememiz gerekecek…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version