Menu
in

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Senaristleri Belli Oldu

Amazon tarafından çekilen Yüzüklerin Efendisi dizisinin senarist koltuğuna Star Trek: Beyond’un arkasındaki JD Payne ve Patrick McKay getirildi.

Amazon’un kısmen merak kısmen de endişeyle beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisi, uzun süren araştırmaların sonucunda nihayet senaristlerine kavuştu. Üstelik bir değil, iki kişi birden seçildi. Ama hiç kimsenin beklemediği, iki sürpriz isim getirildi dizinin başına: JD Payne ve Patrick McKay.

Lise yıllarından beri ortaklaşa çalışan bu ikilinin şimdiye kadarki tek büyük bütçeli filmleri, senaryosunu J.J. Abrams‘la birlikte yazdıkları Uzay Yolu 3:  Sonsuzluk (Star Trek: Beyond) olarak görünüyor. Ancak ikilinin adı filmin künyesinde yer almamış. Bununla birlikte J.J. Abrams’ın ikiliyi Amazon’a bizzat tavsiye ettiği ve onlardan övgüyle bahsettiği söyleniyor.

Payne ve McKay önümüzdeki yıllarda çekilecek olan Godzilla vs. Kong ve Uzay Yolu 4 filmlerinin de senaristliğini yapacak isimler olarak görülüyor. Ayrıca başrolünü Dwayne Johnson’ın oynadığı ve önümüzdeki yıl gösterime girecek olan Jungle Cruise filminin senaryosunda da çalışmışlar.

- Reklam -

İkili yaptıkları açıklamada şu sözleri sarf etti:

“J.R.R. Tolkien’in yarattığı bu zengin dünya görkem ve ruh, bilgelik ve zorluklarla dolu. Bu evrende geçen yeni bir diziye hayat vermek için Amazon’la anlaşmaktan ötürü çok heyecanlıyız. Kendimizi Shire’dan ayrılan Frodo gibi hissediyoruz; omuzlarımızda büyük bir sorumluluk var. Bu hayatınızda yalnızca bir kez karşınıza çıkacak türden bir maceranın başlangıcı.”

Amazon kanalının yetkililerinden Jennifer Salke ise Peter Jackson‘la hâlâ görüşme hâlinde olduklarını belirtmiş. Hatırlayacağınız gibi ünlü yönetmen daha önce dizide yer almadığını söylemiş ve söylentileri yalanlamıştı. Ancak Salke henüz kesinleşmiş bir şey olmadığını, Jackson’ın dizide yer almayacağını söyleyip söylememesinin bir şey ifade etmediğini ve kendisiyle görüşmeyi sürdürdüklerini söylemiş.

Son olarak Amazon’un Simon Tolkien‘le (üstadın torunu) sürekli diyalog hâlinde olduğuna ve Tolkien Derneği’nin dizide nelerin olup nelerin olamayacağına dair sık kurallar getirdiğine dair bazı söylentiler de var. Ama bunların gerçeği ne kadar yansıttığını ancak dizi başladıktan sonra görebileceğiz elbette.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin Tolkien’in ünlü üçlemesinden önceki zamanları, Aragorn’un gençlik yıllarını konu alması planlanıyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version