Menu
in

Halaskâr: Ş. Yüksel Yılmaz’dan Yerli Bilimkurguda Büyük Adım

Ş. Yüksel Yılmaz imzalı bilimkurgu romanı Halaskâr raflardaki yerini aldı. Eser, Pegasus Yayınları etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Bilimkurgu türünde kaleme aldığı eserlerle tanıdığımız Ş. Yüksel Yılmaz, yeni romanı Halaskâr ile okuru yine gezegenlerötesi bir maceraya davet ediyor. Yazarın son eseri Pegasus Yayınları etiketiyle raflara geliyor.

1982 doğumlu Ş. Yüksel Yılmaz, Ege Üniversitesi Petrokimya Bölümü’nden mezun oldu. Öyküleri pek çok seçkide, dergide ve fanzinde yayımlandı.

Daha önce M4Y4 ve M4Y4: Nesil adlı bilimkurgu romanlarıyla tanıdığımız Yılmaz, üçüncü eserinde tüm kaynakları tükenmiş Dünya’dan; yeni bir fırsata doğru çıkılan bir macerayı konu alıyor.

- Reklam -

Halaskâr – Ş. Yüksel Yılmaz | Arka Kapak Tanıtımı

HALASKÂR. ADIMIZ BU.
İNSANLIĞIN SON UMUDU VE KURTARICILARIYIZ.

İnsanoğlu korkunç hırslarının peşinde Dünya’nın tüm kaynaklarını tüketip kendi sonunu hazırlarken karşısına yeni bir fırsat çıkar: Semele. Solunabilir atmosferi, dönüşüne denge kazandıran uydusu ve okyanuslarıyla Dünya’nın el değmemiş bir kardeşi gibi görünen bu gezegen, insanlık için yepyeni bir umut olmuştur. Ve bu umut artık uğruna savaşılabilecek en değerli şeydir.

Uzayı bükerek kestirme yollar üreten insanlık, geleceğini Semele’de inşa etmeye karar verir. Ancak gönderilen keşif birlikleri Semele’de ilkel, zeki bir yaşam formuyla karşılaşır. İlkeller, iri kıyım, iletişime geçmeyen, sadece ufak tefek aletler kullanabilen ve şiddeti bir hayat tarzı olarak benimsemiş canlılardır.

İnsanlığa yeni bir ev inşa edecek askerler de Halaskâr ekibidir. Yapay zekâ ve son teknoloji zırhlarla donatılmış süper askerler… İnsanlar yerleşmeden önce gönderilen Halaskâr ekibi, Semele’yi evcilleştirmek, ilkelleri püskürtmek ve sivillere elverişli hale getirmekle görevlendirilmiştir.

Bilinmeyen bir gezegeni sahiplenebilmek ve insanlığa yeni bir ev bulabilmek için savaşan Serkan, bir gün acil koduyla bir mesaj alır. Halaskâr ekibinin bir üyesi nedeni bilinmeyen bir şekilde komuta kademesiyle iletişimi kesmiştir. Serkan’ın yeni görevi Süvari 548’in başına gelenleri öğrenmek ve zor durumdaki bir askeri kurtarmaktır. Ancak bu görevin sonuçlarının tüm Semele’yi etkileyeceğinden habersizdir.

Halaskâr için Ne Dediler?

“Gönül huzuruyla söyleyebilirim ki beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak, evrensel normlarda yazılmış bir eserle karşı karşıyasınız. İlk sayfasından son sayfasına dek uçarcasına okuyacaksınız.” – Aşkın Güngör

“Yüksel Yılmaz yeni romanı Halaskâr’la yerli bilimkurgu dünyasında kalıcı olduğunu ispatlıyor.” M. İhsan Tatari

“Yüksel Yılmaz, romanını bir film ya da tiyatro izler gibi okumamızı istiyor.” Rasyonalist

“Ş. Yüksel Yılmaz, karakter yaratmada usta biri. Türk edebiyatının Adam Fawer’ı olabilir.” Kayıp Rıhtım
Toplamda 304 sayfadan oluşan eser, külliyatında Türkçe bilimkurguya pek de yer vermeyen Pegasus Yayınları tarafından yayımlandı. Halaskâr’ın editörlüğünü Kemal Küçükgedik, düzeltisini Mustafa Erdoğan, sayfa tasarımını Ezgi Gültekin, kapak tasarımını ise Yunus Bora Ülke üstlendi. Kapak görseli ise Alexander Boluzhenkov’a ait.

Peki siz daha önce Ş. Yüksel Yılmaz imzalı eserleri okuma fırsatı bulmuş muydunuz? Halaskâr konusu itibarıyla ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Bilimkurgu Yazacaklar İçin 41 Öneri

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version