Menu
in

André Gide İmzalı “Isabelle” Yeniden Türkçe Raflarında

André Gide imzalı “Isabelle” bir kez daha Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Timaş Yayınları etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Isabelle bir kez daha yeni bir çeviri ile Türkçe raflarında. André Gide imzalı kitap Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

1869 yılında Paris’te doğan André Gide, Çağdaş Fransız romancıları arasında yer alıyor. Hayatını yazarak, seyahat ederek, sanatla uğraşarak geçirdi ve 1951 yılında yaşamını yitirdi. Romanlarıyla kişiliği örtüşen bir yazar olarak tanındı. Batak, Kalpazanlar, Pastoral Senfoni, Dar Kapı, Kadınlar Okulu ve Dostoyevski gibi eserleriyle tanınan Gide ayrıca 1947’de Nobel Edebiyat Ödülü’nü de kazandı.

İlk olarak 1911 yılında yayımlanan Isabelle, dilimize daha önce farklı yayınevlerinden çıkmıştı. Şimdi de yeni bir çeviriyle daha önce farklı kitaplarını da yayımlamış olan Timaş Yayınları etiketiyle geliyor. Tanıtım yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz:

- Reklam -

Isabelle – André Gide | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Geçmişin sırlarıyla çevrelenmiş bir şato, gizemli bir kadın ve hayalî bir aşk: Isabelle

Tez araştırması için kütüphanesinden faydalanmak üzere kasvetli Quartfourche Şatosu’na davet edilen üniversite öğrencisi Gérard Lacase’ı bu tuhaf atmosferde sırlarla dolu romantik bir yolculuk beklemektedir. Ona rehberlik eden Başrahip ve ev sahiplerinin tavırları yüzünden tam da Paris’e dönmeye karar vermişken, şatonun küçük sakini Casimir ona güzeller güzeli bir kadının portresini gösterir. Portreyi gördüğü anda nutku tutulan Gérard, şatoda kalmaya ve bu kadının ardındaki gerçeği öğrenmeye karar verir.

Nobel Ödüllü André Gide’den on dokuzuncu yüzyılda varlıklı bir ailenin hayaletlerle dolu geçmişi üzerinden yakıcı aşka, ahlaki çöküşe, insan doğasının ikiyüzlülüğüne dair hayalle gerçek arasındaki ince çizgide gidip gelen bir kısa roman…

Kitabın ilk sayfalarını içeren tadımlık ön okuması için buraya tıklayabilirsiniz.

128 sayfadan oluşan kısa romanı Fransızca aslından Ozan Kırıcı çevirdi. E S Kibele Yarman‘ın kapak tasarımını hazırladığı eser, Mart 2023 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Daha önce André Gide’ye ait herhangi bir eser okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version