Menu
in

İsimsiz Dağların Tanrısı: M. Bahadırhan Dinçaslan’dan Modern Çağda Mitolojik Manzaralar

M. Bahadırhan Dinçaslan’ın ikinci şiir kitabı İsimsiz Dağların Tanrısı, Ötüken Neşriyat etiketiyle raflardaki yerini aldı.

M. Bahadırhan Dinçaslan’ın yeni şiir kitabı İsimsiz Dağların Tanrısı, Ötüken Neşriyat etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Kayıp Rıhtım okurlarının da yakından tanıyacağı M. Bahadırhan Dinçaslan, yeni şiir kitabı ile okurların karşısına çıktı. İsimsiz Dağların Tanrısı, şairin 2016 yılında Aygan Yayıncılık etiketiyle çıkan Albatros’tan sonraki ikinci şiir kitabı oldu.

İsimsiz Dağların Tanrısı, “Putperest”, “Gotik”, “Ağıt ve Destan” isimli 3 alt bölümden oluşuyor. Eserde özellikle Gotik bölümünde gotik ve fantastik edebiyatın rüzgarı kendisini hissettiriyor. Vampir, hayalet gibi alışıldık motif ve memoratların yanında, Western kültüründeki Ölü Adamın Eli ya da korsan edebiyatı motifleri de farklı şiirlerde göze çarpıyor.

- Reklam -

İsimsiz Dağların Tanrısı – M. Bahadırhan Dinçaslan | Arka Kapak

Elleri acemi, gözleri şaşkın
Dolanır durur bir tekinsiz kadın
Sapık şairlerin vadilerinde…

M. Bahadırhan Dinçaslan, modern çağda antik ve neredeyse mitolojik manzaralar gören bir “eski kafalı” bireyin yaşamından kesitler sunuyor. Ötüken Neşriyat Yayınları’ndan çıkan ve 130 sayfadan oluşan şiir kitabı internet ortamında ve kitapçıların raflarında gotik edebiyat meraklılarını bekliyor.

Yazar, Kayıp Rıhtım okurlarınca özellikle Tolkien Ne Yaptı? ve Mitoloji Dizisi serileri ile biliniyor. J.R.R. Tolkien şiirlerini de çevrimiş olan isim, son olarak Harold Bloom’un Onlar Kalabalık, Biz Yükseğiz adlı eleştiri yazısını çevirimşti.

İlk defa Kayıp Rıhtım’da yayınlanan Tolkien Ne Yaptı yazı dizisi, daha sonra kitap haline gelmiş ve 2017 yılında “Karşılaştırmalı Mitoloji: Tolkien Ne Yaptı?” adıyla basılı olarak raflardaki yerini almıştı.

M. Bahadırhan Dinçaslan’ın şiir kitapları ve Karşılaştırmalı Mitoloji: Tolkien Ne Yaptı? dışında kaleme aldığı İzmir Çıkmazı ve Seküler Milliyetçiliğin El Kitabı gibi eserleri bulunuyor.

Yazarın önceki şiir kitabını okuma şansı bulmuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version