Menu
in

Bilimkurgu Yazarı Kadri Kerem Karanfil Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

Kayıp Rıhtım yazarlarından, bilimkurgu ve edebiyat emekçisi Kadri Kerem Karanfil genç yaşta hayatını kaybetti.

Kadri Kerem Karanfil genç yaşta aramızdan ayrıldı. Kayıp Rıhtım yazarlarından, editör, sahaf, bilimkurgu ve edebiyat emekçisi sevgili dostumuzun Kerem’in vefat haberini üzüntüyle öğrendik.

Yazarın vefat haberini, ailesi Facebook sayfası üzerinden şu sözlerle duyurdu:

“ACI KAYBIMIZ
Çok sevdiğimiz, Kadri Kerem Karanfil’i 22.09.2021 tarihinde kaybettik. Cenazesi 23.09.2021 Perşembe (bugün) günü saat 14.00’da Şakirin Camii’nde kılınacaktır.
AİLESİ”

- Reklam -

Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu Karanfil, özellikle bilimkurgu ve fantazi alanında kaleme aldığı öyküler ve incelemelerle tanınıyordu. Stephen King’in sadık bir okuru olduğunu sık sık yineleyen Karanfil, aynı zamanda bir Ray Bradbury âşığıydı. Ona ilham veren bir diğer yazar ise H.P. Lovecraft’tı.

Kayıp Rıhtım ile birlikte Xasiork, Varlık, Ünlem Sanat, Altın Madalyon, Gölge e-dergi, Milliyet Sanat ArtBlog, Bilimkurgu Kulübü, FrpNet, Esrarengiz Hikâyeler, DeliKasap Rock’n’Roll Kültürü Mecmuası, SFX Dergi ve Trip Dergi gibi mecralarda yazan Kadri Kerem Karanfil aynı zamanda öykü türünde de dikkat çeken işlere imza atıyordu.

Kadri Kerem Karanfil Öyküleriyle Ses Getirmişti

Yazar 2009’da Oğul adlı öyküsüyle Kitap Kokusu, Frp World ve FrpNet’in ortaklaşa düzenlediği Korku Öyküleri Yarışması’nda ikincilik kazanmış, 2010 yılında Türk Fantazya Birliği’nin düzenlediği Fantastik Çocuk Masalı Öykü Yarışması’nda Masalcı Kız ve Boncuk adlı eseriyle üçüncü olmayı bilmişti.

2014 yılına geldiğimize Tudem Korku Öyküleri Yarışması’nda Papyonlu Adam ile mansiyona layık görülen Karanfil, Entropol Kitap’ın düzenlediği 2015 Bilimkurgu Mikro Öykü Yarışması’nda da dereceye girmiş ve iki öyküsüyle CCLXXX adlı e-kitapta yer bulmuştu.

Stephen King ile İkinci Tanışma adlı öyküsüyle 2016 Ölümsüz Öyküler Kısa Öykü Yarışması’nda mansiyon ve Yüreği Güneşli Çocuk ile 2016 Tudem Kısa Öykü Yarışması’nda bir kez daha mansiyon alarak adından söz ettirmeyi sürdürmüştü. Karanfil, ExTube adlı öyküsüyle 2016 TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’ndan ise birincilikle ayrılmıştı.

Yazar Bilimkurgu Kulübü’nün 2018 yılında hazırladığı Yeryüzü Müzesi adlı öykü antolojisine Dünyanın Gizli Sahipleri adlı öyküsüyle katkı sunmuştu. Son olarak 2021’de Derbi adlı öyküsüyle Esrarengiz Hikâyeler -Tuhaflıklar Cildi’nde yer almıştı.

Karanfil ayrıca 2017 yılından beri Nautilus Kitap adlı sahaf dükkânını işletiyordu.

Yazmaya ve üretmeye hiç ara vermeyen kıymetli dostumuzu sevgiyle anıyor, bütün sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version