Menu
in ,

KR Kitap Kulübü #10 Italo Calvino – Görünmez Kentler

Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü onuncu etkinliğiyle hız kesmeden devam ediyor. Bu sefer İtalyan edebiyatının usta kalemi Italo Calvino’yu “Görünmez Kentler” adlı eseriyle ağırlayacağız. Kitabı 28 Temmuz’dan itibaren forumda tartışmaya başlayacağız. Sizi de bekliyoruz!

KR Kitap Kulübü’nde sıra 10. etkinlikte. Bu sefer İtalyan edebiyatının önde gelen kalemi Italo Calvino’yu 1972 tarihli “Görünmez Kentler” (Le città invisibili) romanıyla ağırlıyoruz.

Yapı Kredi Yayınları’ndan Işıl Saatçıoğlu çevirisiyle çıkan eserin tanıtım bülteni şu şekilde:

Modern dünyanın masal anlatıcısı Italo Calvino’nun Türkçede uzun süredir görünmeyen kitabı Görünmez Kentler, tekrar elimizin altında… Kubilay Han’ın atlasında yolculuk eden Marco Polo… Batının doğuyu gören gözünün kurduğu hayaller bir yanda, modern kentin içinden çıkılmazlığı ve geleceği öte yanda…

“Kitap bir alan; okur içine girmeli, dolanmalı, belki kendini kaybetmeli, ama belli bir noktada bir çıkış hatta birçok çıkış bulmalı. Kitap, dışarı çıkabilmek için bir yola koyulma olanağı.”

- Reklam -

Okur, kitabı eline aldığında, yazarın kentleri arasında dolanacağından, önüne altın harflerle sunulan olasılıkları yutacağından, sonunda okuduklarını kendi zihnindeki ideal kentlere ekleyeceğinden emin olmalı. Okur, kitabı, mümkünse, büyük bir caddenin kenarına dizilmiş kahve masalarından birine ilişerek, okumalı; göz önündeki gerçekle, göz önündeki kurguyu daha iyi görebilmek için…

“Belki de kent yaşamının kriz noktasına yaklaşmaktayız ve Görünmez Kentler, yaşanmaz hale gelen kentlerin kalbinden doğan bir rüya.”

Önemli Not: Kitabın tartışması 28 Temmuz’da bu başlıkta başlayacaktır.

Romanla ilgili sitemizde yayımlanan incelemeye de buradan ulaşabilirsiniz.


Son olarak etkinlikler hakkındaki gelişmeleri takip edebileceğiniz Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü’nün ana başlığına hepinizi bekleriz.

Şimdiye kadar yaptığımız tüm etkinliklere buradan (eski etkinlikler her zaman tartışmaya açık) bakabilirsiniz. Aynı zamanda etkinlikleri Goodreads’ten takip etmek için KR Kitap Kulübü’nün grubunu ve Kayıp Rıhtım’ın ana hesabını takip etmeyi unutmayın.

Şimdiden keyifli okumalar dileriz. Etkinlik başlangıcında başlığa uğramayı unutmayın.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Yorum Yap

Exit mobile version