Menu
in

Kum: Silo’nun Yazarı Hugh Howey’den Yeni Bilimkurgu Romanı

Silo üçlemesinin yazarı Hugh Howey, Türkçeye ilk defa çevrilen bilimkurgu romanı “Kum” ile raflarda. Kitaptan tadımlık ön okuma da haberimizde.

Yazdığı WOOL (Silo) üçlemesiyle adından sıkça söz ettiren Hugh Howey, Türkçeye ilk defa çevrilen bir romanla daha aramızda. Yazarın ilk olarak 2014 yılında Kum (Sand) adıyla yayınlanan romanı yine bilimkurgu türünde ve kıyamet sonrası bir maceayı konu alıyor.

Hugh Howey eserleri ilk defa 2014 yılında MonokL Yayınları tarafından dilimize kazandırılmıştı. Toplamda üç kitaptan oluşan Silo serisi, okurlaca oldukça beğenildi. Kitap fuarı kapsamında ülkemize de gelen yazarla Kayıp Rıhtım olarak bir video röportaj da gerçekleştirmiştik.

Yıllar sonra serinin yayın hakları İthaki’ye geçti ve kısa sürede yayımlanmış her üç kitabı da yeniden basıldı. Şimdi de yazarın bi başka serisi olan Kum, Cihan Karamancı çevirisiyle dilimize kazandırıldı.

- Reklam -
Hugh Howey

Kum – Hugh Howey | Arka Kapak Yazısı

Son yılların en önemli bilimkurgu serilerinden WOOL’un yazarı Hugh Howey’den yepyeni bir kıyamet sonrası roman.

“KİMSE BİZİM İÇİN GELMEYECEK. KİMSE BİZİ KURTARMAYACAK. BU, BİZİM HAYATIMIZ.”

Eski dünya kumların altında kaldı. Hareket eden, yer değiştiren, çöken kumların üstündeki vahşi yeni dünyaysa eskisinden daha zalim. Dinmeyen rüzgârların ve korkunç kumların yaşamı kontrol ettiği kasabalarında dört kardeş, anne ve babalarının onları terk etmesinden sonra tek başlarına. Böyle bir dünyanın en saygı duyulan mesleği ise babalarının da yaptığı “kum dalgıçlığı”.

Dört kardeşten biri olan Palmer, kendini kanıtlamak ve hayatını kazanmak için yaşına göre oldukça tehlikeli bir göreve hazırlanıyor: Kumulların altına dalarak çok derinde olduğuna inanılan efsanevi, eski dünya şehrini keşfetmek. Fakat bu zorlu dalış sadece Palmer’ın değil yaşadığı tüm kasabanın dünyasını yerle bir edecek.

Kum, kanunsuzluğu, göz ardı edilmişliği, kendi başınalığı keşfe çıkan soluksuz bir macera.

Kum, Hugh Howey’nin WOOL serisinin başarısının tesadüf olmadığını gösteren nitelikli bir bilimkurgu-gerilim kitabı.” –Financial Times

“Hugh Howey bu işi biliyor.” –SFX

“Capcanlı ve mükemmel yaratılmış bu dünyanın arka planında aile ve toplum hakkında oldukça duygu dolu bir hikâye yatıyor.” –Morning Star

İthaki Yayınları etiketiyle çıkan kitabın editörlüğü Alican Saygı Ortanca’ya ait. Ömer Ezer’in yayına hazırladığı, Emirhan Burak Aydın’ın düzeltisini üstlendiği ve Hamdi Akçay’ın kapak tasarımını yaptığı roman 344 sayfadan oluşuyor.

Kitabın ilk bölümünü içeren ÖN OKUMAsı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Sizler WOOL serisini okumuş muydunuz? Peki Kum’ın konusu ilginizi çekti mi? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* WOOL Serisi İncelemesi: Hayat Siloya Sığar mı?

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version