Menu
in

Dionysos’un Ruhu Üzerimizde: Zeynep Çolakoğlu’dan Şarap Koyusu

Bir Sanat Eseri ve Kimya Öyküsü Olarak Şarap alt başlıklı “Şarap Koyusu” kitabı Zeynep Çolakoğlu imzası ile raflardaki yerini aldı.

Zeynep Çolakoğlu’nun Şarap Koyusu adlı eseri raflardaki yerini aldı. Bir Sanat Eseri ve Kimya Öyküsü Olarak Şarap alt başlığını taşıyan eser Karakarga Yayınları tarafından yayımlandı.

Şarabın Kimyası ve Gece Badesi Diyalogları adlı iki bölümden oluşan eser, pek çok alt başlığı da bünyesinde barındırıyor. Dionysos’tan şarap tadımının anatomisine, şarabın kimyasına, rengine, iyi şarabın tanımına, üzüm tercihlerine uzanan eser; müzikte, mitolojide, kimyada ve başka pek çok alanda şarabın yolculuğunun peşine düşüyor. Kitap şarap üzerine dikkat çekici söyleşilerle de okura yeni kapılar açıyor.

Korku türündeki öyküleri ve müzik eleştirileri ile tanıdığımız Zeynep Çolakoğlu; şimdiye dek Mina adlı hikâye kitabı ve Karanlıktaki Kadınlar, Hayalet Müzik, İstanbul’un Karanlığında adlı kolektif derlemeler ile karşımıza çıktı. WSET 2. Seviye Şarap Yeterlilik Programı, EGESEM Şarap Üretim Teknikleri, Türkiye Sağlık Vakfı Fitoterapi Eğitimi sertifikalarına sahip olan Çolakoğlu, aynı zamanda da FABİSAD üyesi.

- Reklam -

Şarap Koyusu – Zeynep Çolakoğlu | Arka Kapak Tanıtımı

Tanrıların içeceği, yüce kralların sofralarının eksilmez iksiri. Şarap… Mitolojiden edebiyata, ziyafet sofralarından günlük sofralara uzanan kadim bir yolcu. Anadolu topraklarının şarapla 7 bin yıldır süren dansı, günümüzde Ege’nin, Trakya’nın ve Anadolu’nun butik şarap üreticilerinin, büyük içki gruplarının özverili çalışmalarında can buluyor. Şarap, varoluşu itibarıyla sanatla, müzikle, gastronomiyle girift bir yaşam sürerken, şarapseverler de bu eşsiz varoluşa tanıklık etmenin keyfini sürüyorlar.

Toplamda 200 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Ezgi Aksoy’a, kapak tasarımı ise Sedat Gösterikli’ye ait.

Şarap Koyusu: Bir Sanat Eseri ve Kimya Öyküsü Olarak Şarap kitabı geçen haftalarda okurla buluşmaya başladı.

Eser hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşarak sohbete katılabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version