Menu
in

Şeytanın Müridi: Glenn Meade Kitabı Yıllar Sonra Yeniden Raflarda

Glenn Meade imzalı Şeytanın Müridi – Ölüler Cinayet İşler mi?, yeni yayınevi ile bir kez daha Türkçe raflarındaki yerini aldı.

Glenn Meade Glenn Meade imzalı Şeytanın Müridi yeniden satışta. Uzun süredir baskısına ulaşılamayan ve Ölüler Cinayet İşler mi? alt başlığıyla bilinen kitap, Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle bir kez daha Türkçe raflardaki yerini aldı.

1957 yılında İrlanda’da doğan Glenn Meade, yazarlığının yanı sıra Irish Times ve Irish Independent gazetelerinde de yazan eski bir gazeteci, eğitim pilotu ve oyun yazarı olarak da tanınıyor. Özellikle 1994 yılında yayımlanan ilk romanı Kar Kurdu ile dikkat çeken ve olumlu eleştiriler alan Meade, tam zamanlı bir yazar olarak gizem, macera ve polisiye türünde birçok kitap kaleme aldı.

Orijinal adı The Devil’s Disciple olan kitap ilk olarak Haziran 2007’de Doğan Kitap etiketiyle çıkmıştı. Ancak uzun bir süredir baskısı bulunmuyordu. Şimdi, yazarın kitaplarının yayın haklarını satın alan Kırmızı Kedi Yayınevi ile yeni tasarımıyla bir kez daha raflara geldi.

- Reklam -

Hemen aşağıdan kitabın tanıtım metnine ulaşabilirsiniz.

Şeytanın Müridi – Ölüler Cinayet İşler mi? – Glenn Meade | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Kate Moran, bir FBI ajanı… Constantine Gamal, bir seri katil. Namı diğer Şeytanın Müridi…

Moran’ın nişanlısı ve onun on iki yaşındaki kızı, düğünlerinden bir gün önce, seri katil Constantine Gamal tarafından kaçırılıp öldürülür… Moran, yılmadan izini sürecek adeta bir kedi fare kovalamacası sonunda, kara büyü ve ritüeller eşliğinde çifte cinayetler işleyen katili mahkemeye çıkarmayı başaracaktır. İdam edilmeden hemen önce Gamal, Moran’a geri döneceğine ve onu yok edeceğine yemin eder!

Kısa süre sonra, aynı biçimde işlenen çifte cinayetler yeniden başlayacaktır. Soru basit, Gamal’ı taklit eden biri veya birileri mi var, yoksa Gamal geri mi döndü?

Glenn Meade’in kaleminden Washington’dan Paris’e oradan İstanbul’a kadar uzanan sürükleyici bir polisiye Şeytanın Müridi.

“Meade’in korkutucu anlatımında özel olarak dikkat çeken şey üslubu ve karakterlerin ustkalık ve beceriyle çizilmiş olması.”
Glasgow Herald

Yine ilk baskısında olduğu gibi Cumhur Orancı’nın çevirisiyle gelen eser toplamda 640 sayfadan oluşuyor. Enis Batur ve Bilge Çanakçı’nın da katkılarıyla hazırlanan yeni baskı Aralık 2021 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Glenn Meade’in herhangi bir eserini daha önceden okumuş muydunuz? Şeytanın Müridi’nin konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version