Menu
in

İkinci Yeni’nin Usta Şairi Ülkü Tamer’in Kitapları Tıpkıbasım Özel Edisyonlarla Yeniden Yayımlanıyor

Ülkü Tamer eserleri tıpkıbasım özel edisyonlarla yeniden okurların beğenisine sunuluyor. Ketebe Yayınları, İkinci Yeni’nin usta şairine ayırdığı kitaplığı genişletmeyi sürdürüyor.

Ülkü Tamer eserleri tıpkıbasım özel edisyonlarla bir kez daha okurla buluşuyor. Ketebe Yayınları, usta şairin çalışmalarını yeniden yayımlamaya devam ediyor.

1937 yılında doğan ve başta İkinci Yeni şiiri olmak üzere edebiyatın birçok alanında emek veren Ülkü Tamer, 2018 yılında aramızdan ayrılmıştı. Yalnızca şiirleri değil, öyküleri, köşe yazıları, anıları ile de kültür dünyamıza unutulmaz katkılar sunan Tamer’in külliyatı bugünlerde yeniden gözden geçirilmeye devam ediyor.

Ketebe Yayınları, Ülkü Tamer’in bütün eserlerini tek çatı altında buluşturduktan sonra kollarını bu defa da özel baskılar için sıvadı. Şairin Virgülün Başından Geçenler ve Gök Onları Yanıltmaz kitaplarını, yayımlandığı dönemdeki kapak ve tasarım eşliğinde bir kez daha gün yüzüne çıkarttı.

- Reklam -

Virgülün Başından Geçenler ilk defa 1965 yılında yayımlanmış ve esere ünlü çizer Oğuz Aral’ın desenleri eşlik etmişti.

1960 tarihli Gök Onları Yanıltmaz ise orijinal ilk baskının kâğıdı, tasarımı ve fiziksel kurgusuyla şairin hatırasını onurlandırmayı hedefliyor.

Ülkü Tamer Eserleri Özel Tıpkıbasım Edisyonlar ile Yayımlandı

Virgülün Başından Geçenler – Ülkü Tamer | Arka Kapak Yazısı

Ketebe Yayınları, Ülkü Tamer’in Virgülün Başından Geçenler’ini, büyük şairin anısına orijinal ilk baskısının tıpkıbasımıyla okur huzuruna tekrar sunuyor. Ünlü çizer Oğuz Aral’ın desen ve çizimlerinin de bulunduğu bu özel baskı, her iki sanatçının da hatırasına yönelik bir saygı duruşu.

Virgülün Başından Geçenler toplamda 32 sayfadan oluşuyor ve Nisan 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Gök Onları Yanıltmaz – Ülkü Tamer | Arka Kapak Yazısı

Ketebe Yayınları, İkinci Yeni’nin büyük şairi Ülkü Tamer’in anısına, şairin en özel eserlerinden olan Gök Onları Yanıltmaz’ı, orijinal ilk baskısının tıpkıbasımıyla tekrar okur huzuruna çıkarıyor. Orijinal baskıya uygun boyutu, kâğıdı, tasarımı ve farklı okumalara olanak tanıyan özel fiziksel kurgusuyla bu özel baskı, büyük şairin hatırasına yönelik bir saygı duruşu niteliğinde.

Nisan 2022’de okurla buluşan bir diğer kitap olan Gök Onları Yanıltmaz ise toplamda 13 sayfadan mürekkep.

Yayınevi bu ay ayrıca Ülkü Tamer’in Milliyet gazetesindeki yazılarını Kediler ve Kitaplar başlığı altında kitaplaştırarak “Bütün Yazıları” serisinde de üçüncü adımı atmış oldu. Tamer’in kurgu dışı metinleri Sanatın ve Edebiyatın Dayanılmaz Hafifliği ile Sanat Yolculukları eserlerinde bir araya gelmişti.

Ülkü Tamer kitaplarını tıpkıbasım kitapları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version