Menu
in

Orhan Pamuk’un Beklenen Romanı Veba Geceleri Çıktı

Orhan Pamuk yeni romanı Veba Geceleri ile raflardaki yerini alıyor. Nobel ödüllü yazar, okuru Minger adasına davet ediyor.

Orhan Pamuk 5 yılın ardından yeni romanı ile okurun karşısına çıkıyor. Veba Geceleri adını taşıyan eser Yapı Kredi Yayınları etiketiyle raflardaki yerini bugün itibarıyla alıyor.

2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık olarak bu ödülü alan ilk Türk olmayı başaran Pamuk, 35 yılı aşkın süredir düşündüğü romanı ile sonunda okurun karşısına çıkıyor. Pamuk, kitabın ortaya çıkış süreci için Sessiz Ev romanının başkarakterleri Faruk’un yaptığı araştırmaları işaret etmişti.

Son olarak 2016 yılında Kırmızı Saçlı Kadın romanını okuma fırsatı bulduğumuz yazar, daha önce verdiği bir söyleşide yeni kitabının bir “Doğu-Batı romanı” olduğunu ifade etmişti. 1901 senesinde, kurmaca bir ada olan Minger’de geçen roman 23 Mart 2021 tarihinden itibaren raflardaki yerini aldı.

- Reklam -

Veba Geceleri – Orhan Pamuk | Arka Kapak Tanıtımı

Orhan Pamuk’un üzerinde 5 yıldır çalıştığı “Veba Geceleri”, 1901 yılında 3. Veba Pandemisi döneminde Osmanlı’nın 29. Vilayeti Minger adasında geçiyor.  Hem sürükleyici bir siyaset ve aşk romanı hem de Pamuk’un salgın, karantina, devlet ve birey konularını bir masal havasıyla tartıştığı bu tarihi roman, konusuyla yaşadığımız günlere de ışık düşürüyor.

1901 baharında Osmanlı İmparatorluğu’nun 29. vilayeti Minger Adası’nda veba salgını baş gösterince Sultan Abdülhamit önce Sağlık Başmüfettişi kimyager Bonkowski Paşa’yı, onun arkasından da genç ve başarılı Doktor Nuri’yi salgını durdurması için adaya gönderir. Padişah kısa bir süre önce genç doktoru, sarayda hapis hayatı yaşattığı ağabeyi önceki padişah V. Murat’ın kızı Pakize Sultan ile evlendirmiştir ve Pakize Sultan da bu yolculukta kocasına eşlik etmektedir. Adada ise genç ve milliyetçi Osmanlı subayı Kolağası Kâmil, onun âşık olduğu adalı Zeynep ve her şeye yetişmeye çalışan Vali Sami Paşa ile güzel sevgilisi Marika vardır. Karantina yasaklarına itaat edilmesi için çaba harcayan bu insanların vebayla, adadaki geleneklerle ve sonunda birbirleriyle ve ölüm tehditleriyle savaşının ve yaşadıkları aşkların hikâyesidir “Veba Geceleri”.

“Pamuk yaşayan en büyük yazar.”  – LE POINT, FRANSA

“Pamuk, en iyi kitaplarını Nobel’den sonra yazan eşsiz bir yazar.” – THE INDEPENDENT, İNGİLTERE

“O ne bir ideolog, ne bir siyasetçi, ne de bir gazeteci. Orhan Pamuk büyük bir romancı.” – THE NEW YORK TIMES, ABD

Toplamda 544 sayfadan oluşan eserin editörlüğü İshan Reyna’ya, düzeltisi Filiz Özkan’a ait. Kitapta yer alan haritaların çizimi Ahmet Işıkçı tarafından gerçekleştiriliyor. Kitabın kapağı ise Orhan Pamuk’a ait. Kitabın birinci baskısı toplamda 300 bin adet yapıldı.

Yazarın yeni kitabı için daha önce yaptığı bazı çizimlere hemen aşağıdan göz atabilirsiniz:

Peki siz Orhan Pamuk’un son romanı Veba Geceleri’ni okuma fırsatı buldunuz mu? Eser hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version