in

İtalyan Polisiye Yazarı Andrea Camilleri Aramızdan Ayrıldı

Daha çok yazdığı polisiye romanlarıyla ismini duyuran 93 yaşındaki yazar ve yönetmen Andrea Camilleri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Andrea Camilleri
- Reklam -
- Reklam -

Müfettiş Montalbano dizisine yazdığı dedektif romanlarıyla ilham veren 93 yaşındaki ünlü İtalyan yazar Andrea Camilleri, bir süredir tedavi gördüğü Başkent Roma’daki Santo Spirito Hastanesi’nde bu sabah yaşamını yitirdi.

Hastaneden yapılan açıklamada, yazarın kritik olan sağlık durumunun son günlerde daha da kötüleştiği ve yaşam mücadelesini yerel saatle 08.20’de kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Kitapları bugüne kadar 31 milyon kopya basılan yazar, özellikle polisiye ve dedektif romanlarıyla biliniyordu. Camilleri’nin dedektif romanları, 1990’lı yıllarda yayınlanan televizyon dizisi “Müfettiş Montalbano”ya ilham kaynağı olmuştu.

- Reklam -

6 Eylül 1925 tarihinde, Sicilya Adası’nda dünyaya gelen Andrea Camilleri, yazdığı kitapların yanı sıra tiyatro yönetmenliği ve senaristliği ile önde gelen İtalyan entelektüelleri arasında yer alıyordu.

- Reklam -

Andrea Camilleri kimdir?

Uzun süre senaryo yazarı olarak tanınmıştır. İlk eserini bastırmak için başvurduğu 14 yayınevinden geri çevrildikten sonra; Sicilya’da tanınan bir yazar olan Sciascia’nın desteğiyle burada ilk tarihsel romanını yayınlamıştır.

“Commissario Salvo Montalbano” karakterini 1994 yılında yazmış olduğu romanıyla tanıtan yazar, artık bu karakterle anılmaya başlamıştır. Camilleri, karakterin ismini İspanyol yazar Vázquez Montalbán’a olan hayranlığından dolayı seçmiştir. Yirmi yıldan beri Roma’daki Silvio d’Amico Drama Sanatı Akademisi’nde ders vermektedir. (Vikipedi)
Yazara ait gerek yetkişkinlere gerekse çocuklara göre yazılmış birçok kitap bugüne kadar Yapı Kredi Yayınları, Sel Yayıncılık, Domingo Yayınevi, Everest Kitap gibi yayınevilerinde yayınlandı.


William Faulkner’dan Yazmak Üzerine 20 Altın Tavsiye

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Taika Waititi Akira

Taika Waititi, “Thor 4” Filmiyle Marvel’a Geri Dönüyor

behzat c yeni poster

Behzat Ç. Dizisinden Yeni Sezon Posteri Geldi