Menu
in ,

Kibrit Çöpünden Minas Tirith

Iowalı bir sanatçının 420.000 kibrit çöpünden yaptığı Minas Tirith modeli görenleri kendine hayran bırakıyor.

Amerika’nın Iowa kentinde yaşayan Patrick Acton kibrit çöpleriyle muhteşem sanat eserleri yapmakta. Bir çok sanat dergisi ve televizyon dergisinde adı geçen sanatçının son eseriyse J.R.R. Tolkien’in romanlarında Gondor’un başkenti olarak geçen Minas Tirith oldu.

Sanatçı 2008 senesinde üzerinde çalışmaya başladığı modeli modeli üç yılda bitirebilmiş. 420.000 kibrit çöpünün kullanıldığı model aynı zamanda Mindoulluin Dağı için 24.000 küçük tahta blok içeriyor.

Acton modeli için kullandığı kibritleri direk olarak üreticilerden temin etmiş ve ucunda sülfürle kükürt bulunmayan, sadece saptan ibaret kibritler kullanmış. Bu muazzam Minas Tirith modeli 1 Nisan – 30 Kasım 2010 tarihleri arasında Iowa’daki Matchstick Marvels Museum’da ziyaretçilere açılacak. Modelin birkaç fotoğrafına aşağıdan bakabilirsiniz.

- Reklam -

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version