Menu
in , , ,

Netflix, E3’e Katılıyor!

Her sene düzenlenen video oyunları fuarı E3, bu sefer hiç de beklemediğimiz bir konuğu ağırlayacak: Netflix!

Dünyaca ünlü video oyun fuarı E3, bu yıl 11-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Birçok oyun şirketinin katılıp çeşitli duyurular yaptığı fuar bu sene de heyecanla bekleniyor. Video oyun tutkunları olarak bu fuara ünlü oyun şirketlerinin katılıp bizi kendilerine hayran bırakacak oyunlar duyurmasına o kadar alışığız ki katılamayacağını duyuran şirketleri garipsiyoruz. Ancak bu yıl, hiçbirimizin beklemediği bir şirket E3’e katılacağını duyurdu: Netflix!

Akıllara “Netflix, oyun yapımcılığına mı soyunuyor?” gibi bir soru gelse de henüz böyle bir durum söz konusu değil. Şirketin fuara katılma amacı, bazı dizilerinin video oyunlarının yapılacağını duyurması. Sunum yapacakları panelin adından da bizi sürprizlerin beklediği anlaşılıyor: “Bringing Your Favourite Shows to Life: Devoloping Netflix Originals into Video Games” (En Sevdiğiniz Serileri Gerçeğe Dönüştürmek: Netflix Yapımlarının Video Oyunlarını Geliştirmek)

Duyurunun hemen ardından Stranger Things 3: The Game’den de bu proje kapsamında sunum esnasında bahsedileceği belirtildi. Macera türündeki oyun 4 Temmuz’da PS4, Switch, Xbox One, bilgisayar ve mobil cihazlarda oyuncuyla buluşacak.

- Reklam -

Hayranlar özellikle Umbrella Academy, Bright ve Riverdale’in video oyunlarını beklerken Netflix’in tek sürprizle yetinmeyeceğini de biliyor. İnteraktif dizi olan Bandersnatch’in başarısının ardından, şirketin bu tür yapımlar üzerine daha da gideceği tahmin ediliyor.

Bir diğer güzel haberse bir süre önce kapatılan ve geliştirmekte oldukları Stranger Things oyunu yarım kalan Telltale Games hakkında. Oyunun yarıda kalmasına üzülen Netflix’in, bu projeyi hayata döndürmek için girişimlerde bulunacağı da söylentiler arasında.

Netflix’in, yapımlarını başka alanlara taşıması gerçekten de heyecan ve umut verici. E3’ü merakla beklerken sizlere de soralım, hangi Netflix yapımlarının oyunlarını oynamaktan keyif alırsınız? Kim bilir, belki de bir gün Hakan: Muhafız’ın da oyun konsollarına konuk olmasına şahit oluruz.

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Yorum Yap

Exit mobile version