Menu
in ,

2020 Atillâ İlhan Edebiyat Ödülleri Kazananları Açıklandı

2020 Atillâ İlhan Edebiyat Ödülleri kazananları açıklandı. Roman dalında Kemal Varol, şiir dalında ise Elif Sofya ödülü kucaklayan isimler oldu.

2020 Atillâ İlhan Edebiyat Ödülleri kazananları açıklandı. Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları desteği ile organize ettiği ödüllerin bu yılki kazananları duyuruldu.

2020 2020 Atillâ İlhan Edebiyat Ödülleri roman, ilk roman, şiir ve ilk şiir kitabı kategorilerinde düzenlendi. Jürilerin onursal başkanlığında Doğan Hızlan yer aldı. 2020 yılının roman ödüllerine toplamda 49, şiir ödüllerine ise 52 eser başvurdu.

2020 Atillâ İlhan Roman Ödülü Kazananı: Kemal Varol

2020 Attilâ İlhan Roman Ödülü kazananı, İletişim Yayınları etiketiyle okurla buluşan Âşıklar Bayramı adlı eseriyle Kemal Varol’a gitti.

- Reklam -
Kemal Varol

Ödülün gerekçesi şu sözlerle açıklandı:

“Sözlü kültür ile yazılı kültürü başarılı bir şekilde birleştirmesi, âşık geleneğini baba-oğul ilişkisiyle harmanlaması, yolculuk üzerine kurgulanan yapıdaki yolculuğa paralel şekilde ilerleyen bir iç hesaplaşmayı etkileyici bir dille anlatması.”

İlk Roman Ödülü Elvan Kaya Aksarı’ya

2020 Attilâ İlhan İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nün sahibi ise Everest Yayıncılık etiketiyle yayımlanan At Sancısı kitabıyla Elvan Kaya Aksarı’nın oldu.

Gerekçe ise şu sözlerle açıklandı:

“Eser, atlı arabacılığın macerası üzerinden değişen dönemleri anlatımda farklı dil yapıları kullanmasındaki başarısı, çeşitli yan karakterler yaratması konusundaki yaratıcılığı sebebiyle ödüle değer bulunmuştur.”

Roman dalında seçici kurulda şu isimler yer aldı: Mehmet Eroğlu, Deniz Yüce Başarır, Faruk Şüyün, Seval Şahin ve aileyi temsilen Ali Cem İlhan.

2020 Atillâ İlhan Şiir Ödülü Kazananı: Elif Sofya

2020 Attilâ İlhan Şiir Ödülü, Yapı Kredi Yayınları’nın bastığı Hayhuy adlı şiir kitabıyla Elif Sofya’ya gitti.

Elif Sofya

Ödülün gerekçesi şu sözlerle açıklandı:

“Elif Sofya kısa dizelerle, sesi kısarak yalın anlatımla ulaştığı şiirini ileri götüren yaklaşımıyla 2020 Attilâ İlhan Şiir Ödülü’ne değer görülmüştür.”

İlk Şiir Kitabı Ödülü Elvan Enes Kurdaş’a

2020 Attilâ İlhan İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nün sahibi Edebi Şeyler Yayınları etiketiyle raflara çıkan Sevgili Kardeşim Ben adlı kitabın yazarı Enes Kurdaş oldu.

Ödülün gerekçesi şu sözlerle duyuruldu:

“Enes Kurdaş, günlük konuşma dilinde yumuşak geçişlerle şiiri yakalaması, bunu şiire aktarışındaki başarısı ve mısraya kattığı kırılma sayesinde şiiriyet kazandırması sebebiyle 2020 İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ne değer görülmüştür.”

Şiir dalında jüri Metin Celal başkanlığında toplandı. Seçici kurul şu isimlerden oluştu: A. Ali Ural, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol ve aileyi temsilen Kerem Alışık.

Bu yılın kazananlarına dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Sylvia Plath: Hayatı Hakkında 11 Dikkat Çeken Bilgi

Kaynak: Cumhuriyet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version