Menu
in

Lord of the Rings: Gollum Video Oyunu Duyuruldu!

Alman oyun geliştiricisi Deadelic’ten Gollum’un Tek Yüzük’ü bulduktan sonra yaşadıklarını anlatan bir oyun geliyor!

Deponia, Chains Of Satinav ve Night Of The Rabbit gibi yapımlarla tanıdığımız Daedalic’ten Gollum karakterine özel bir oyun geliyor!  Alman asıllı stüdyonun açıkladığına göre oyun kitaplardan önceki dönemi, yani Gollum’un Tek Yüzük’ü bulduktan sonra yaşadıklarını konu alacak. Bununla birlikte oyunun Tolkien’in kitaplarına sadık kalacağı söyleniyor.

Tam adı Lord of the Rings: Gollum olarak açıklanan oyunun Unreal Engine 4’le yapılacağı ve 2021 yılında PC’nin yanı sıra o dönemde aktif olan tüm konsollara geleceği söyleniyor. Oyunun “aksiyon-macera” türünde olacağı söylense de maalesef bu konu hakkında çok fazla detay yok. Öte yandan seçimlerimizin bir önemi olacakmış gibi görünüyor.

Daedalic CEO’su Carsten Fichtelmann’in The Hollywoood Reporter‘a verdiği demeç şöyle:

- Reklam -

“Oyunlarımızın ana konusu Gollum’un kitaplarda ortaya çıkmadan önce yaşadığı şeyler olacak. Karakterin yaşadığı büyük iç çekişmeyi, sizinle konuşan iki farklı sesi hepiniz biliyorsunuz, o yüzden oyunda verilmesi gereken kararlar olması için iyi bir sebebimiz var: Smeagol’ün kararları mı, yoksa Gollum’un kararları mı?”

Daedalic ve Middle-earth Enterprise ortaklığıyla yapılan oyunun 2021 yılında, Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisiyle aynı yıl içinde satışa sunulması planlanıyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version