Menu
in

Dev Oyun Yapımcısı Take-Two, Mobil Oyunun Gözde Markası Zynga’yı 12.7 Milyar Dolara Satın Aldı

Take-Two, Zynga şirketini 12.7 milyar dolara satın aldı. Rockstar Games ve 2K gibi büyük markaların sahibi, mobil oyun sektörünün dev ismini bünyesine kattı.

Take-Two, Zynga şirketini 12.7 milyar dolar karşılığında satın aldı. Oyun dünyasında büyük ses getiren satın alma, Rockstar Games ve 2K gibi büyük markaların sahibine mobil oyun dünyasının kapılarını açtı.

Oyun dünyasının en büyük şirketlerinden birisi olan Take-Two Interactive, mobil oyunlar ile tanınan Zynga şirketini 12.7 milyar dolara bünyesine dahil etti. Şirket böylece Zynga’nın ücretsiz oyun geliştirme kapasitesini geliştirmeyi ve konsol/bilgisayar oyunlarını mobil platforma taşımayı hedefliyor.

Zynga geçen aylarda Türk oyun şirketi Rollic Games’i 168 milyon dolar ile satın aldığı haberi ile dikkat çekmişti. Daha öncesinde de bir başka Türk firması Peak Games 1.8 milyar dolara aynı şirkete dahil olmuştu. Böylece şirketin mobil oyun geliştirme konusunda büyük bir atılım yapmasını ve yeni alanlarda kendisini göstermesini sağlamıştı.

- Reklam -

Take-Two’nun Zynga’yı satın alması ise oyun dünyasında şimdiye kadar gerçekleşen en büyük satış olarak tarihe geçti. Bu hamle Tencent’in SuperCell’e 8.6 milyar dolar yatırım yapmasından ve Microsoft’un Bethesta’yı 8.1 milyar dolara satın almasından çok daha büyük. Bu önemli hamleden sonra Grand Theft Auto, Borderlands, NBA 2K ve BioShock gibi oyunların sahibi olan oyun devinin mobil platformlarda daha etkili olması bekleniyor. Take-Two CEO’su Strauss Zelnick ise satın alma işlemi hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Zynga ile yaptığımız dönüştürülebilir işlemi duyurmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Bu işlemin kuruluşumuzu zenginleştireceğini ve interaktif eğlence sektörünün en hızlı gelişen segmenti, mobil oyunlardaki liderliğini pekiştireceğinden eminim.

“Bu stratejik birleşme sınıfında birinci konsol ve bilgisayar markamızı yaratıcı geçmişiyle market lideri ve geniş kapsamlı platformda bir araya getirecek. Zynga aynı zamanda oldukça başarılı ve tecrübeli bir ekibe sahip. Take-Two ailesi olarak onlarla birlikte çalışmaktan ve ailemize dahil olmalarından dolayı mutluyuz.”

Zynga CEO’su: Take-Two ile Birlikte Çalışmak Bizim İçin Gurur Verici

Zynga şirketinin CEO’su Frank Gibeau ise şunları kaydetti:

“Zynga’nın mobil ve yeni nesil platformlardaki tecrübesini Take-Two’nun sınıfının en iyisi özelliklerle ve fikri haklarıyla birleştiriyoruz. Bu birleşme büyürken ve gelişirken dünyayı oyunlarla birleştirme amacımızı gerçekleştirmemizi sağlayacak.

“Ekibimizin yoğun çalışmaları ile 2021 yılını güçlü bir şekilde kapatmaktan dolayı gururluyum, Zynga’nın tarihindeki en büyük hamlelerden biri. Take-Two’yu yaratıcı kültürümüz ve oyuncuya verdiğimiz değerler konusunda yanımızda görmek ve şirketin hissedarlarımız için değer yaratması bizim için mutluluk verici. Böylece yeni bir maceraya başlıyoruz. Oyuncularımız için daha iyi oyunlar yapacağız, daha geniş bir oyuncu kitlesine ulaşacağız ve oyun kültürünün yeni neslinde liderliğimizi sürdüreceğiz.”

Take-Two’nun Zynga’yı satın almasından sonra Frank Gibeau’nun CEO olarak görevine devam edecek. Ancak yönetim konusunda Take-Two şirketi özel bir yönetim kurulu kuracağı söyleniyor.

Siz bu satın alımdan sonra oyun dünyasında ne gibi değişikliklerin olmasını bekliyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Video Games Chronicle

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version