in

Zynga, Türk Oyun Şirketi Rollic Games’i 168 Milyon Dolara Satın Aldı

Oyun devi Zynga, bir Türk oyun şirketini daha bünyesine katıyor. Firma, mobil oyunlar üreten Rollic Games’in önemli kısmını 168 milyon dolara satın aldı.

zynga rollic games
- Reklam -
- Reklam -

Zynga, Türk oyun şirketlerini bünyesine katmaya devam ediyor. Firma, İstanbul’da kurulan yerli oyun şirketi Rollic Games’i de 168 milyon dolar karşılığında satın alacağını açıkladı.

Haziran ayı başında, yerli dijital dünyada en büyük satın alım gerçekleşmiş ve Türkiye’nin önemli oyun şirketlerinden Peak Games, Zynga firması tarafından 1.8 milyar dolara satın alınmıştı. Böylece hem ülkemiz açısından hem de oyun pazar anlamında önemli bir anlaşma sağlanmıştı. Üstelik Peak Games, Zynga’ya satılmasına rağmen tüm kadrosunu koruyarak İstanbul’daki ofisinde çalışmalarına devam edecekti.

Şimdi de yine bu sektörden ve yine aynı firmadan başka bir satın alım haberi daha geldi. San Francisco merkezli Zynga, oyunları 250 milyondan fazla indirilen Rollic Games’i büyük oranda satın aldı. Zynga, yerli oyun şirketinin %80’i için ilk başta 168 milyon dolar ödeyecek. Ardından üç yıllık zaman dilimi boyunca şirketin geri kalan %20’lik kısmını da, şirketin kâr edip etmediğine bakarak satın alacak. Süreç planlandığı şekilde tamamlanırsa, Rolling Games bütünüyle Zynga’ya katılmış olacak.

- Reklam -

rollic games

Zynga, Rollic Games ile Yeni Bir Kategoriye Adım Atıyor

Zynga CEO’su Frank Gibeau, satın alım işlemi hakkında şunları söyledi:
“Bu hypercasual (hiperbasit) kategoriye ilk girişimiz. Oradaki dinamiğe baktığınızda, kitlesel pazar oyunları ve büyük izleyiciler olduğunu görürsünüz. Oyuncu açısından bakıldığında, oldukça geniş bir demografi. Mobil cihazlarda en büyük ve en hızlı büyüyen kategori.”
Yapılan bu anlaşma ile, oyun devi Zygna mobil oyunların en hızlı büyüyen kategorilerinden birine de girmiş olacak. Rollic Games, günde en az bir kez giriş yapan 5 milyondan fazla aktif mobil kullanıcıya sahip. Firmanın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 65 milyona ulaşıyor. Anlaşma, Zynga’nın reklamcılık ayağını genişletmesine de yardımcı olacak.
“Onların genel kullanıcıları 65 milyon ve bu otomatik olarak bizimkine eklenecek, böylece 200 milyona yaklaşmamızı sağlayacak. Bu da bizim için daha büyük ölçekli bir reklam şansı doğuruyor. Reklamlar, ilerideki oyunlar için iyi bir iş olacaktır. Şu an için her şey biraz dalgalı gözüküyor, yine de oyun sunmak için etkili bir yol. Bazen kullanıcılar oyun içi satın alımlar için hazır olmadıklarında, o ücret yerine geçen reklamları izlemeye istekli olurlar.”
zynga

Burak Vardal, Deniz Başaran ve Mehmet Can Yavuz tarafından Aralık 2018’de kurulan Rollic Games’in, Amerika App Store’da en çok indirilen ücretsiz oyunlar arasında 1 veya 2 numaraya ulaşan toplamda sekiz oyunu bulunuyor.

- Reklam -

Bu yeni satın alım hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce ülkemiz bunları gördükçe bu alana daha fazla yoğunlaşır mı dersiniz? Mobil oyun alanındaki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* URUZ: Er Kişinin Geri Dönüşü – Türk Mitolojisi Oyunu Geliyor!

Kaynak: Venture beat

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    168 milyona iyi satmışlar(kazıklamışlar)

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Bundan sonra bir şey yapmalarına da gerek yok, dolar kendi kendine kazandırıyor bizde zaten.

  3. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Keşke satılmasaydı Zynga neredeyse tekel olacak mobil oyun sektöründe.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kent - Clifford D. Simak

Kent: Clifford D. Simak’ın Ödüllü Bilimkurgu Öyküleri Yeniden Bizlerle

Tenet Görsel Efekt - Robert Pattinson

Tenet, Dev Aksiyon Sahnelerine Rağmen Çoğu Romantik Komediden Az Görsel Efekt İçerecek