in

Tenet, Dev Aksiyon Sahnelerine Rağmen Çoğu Romantik Komediden Az Görsel Efekt İçerecek

Tenet filmi dev aksiyon sahnelerine rağmen çoğu romantik komediden daha az görsel efekt içerecek. Christopher Nolan yapımın görselliğine dair konuştu.

Tenet Görsel Efekt - Robert Pattinson
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan’ın çok konuşulan yeni filmi Tenet, dev aksiyon sahnelerine rağmen birçok romantik komedi filminden daha az görsel efekt içerecek. İtiraf niteliğindeki bu açıklama Nolan’ın kendisinden geldi.

Filmlerinde görsel efekt kullanmaktan özellikle kaçınan nadir yönetmenlerden birisi olan Nolan, bu ısrarını yeni yapımında da sürdürmüş gibi görünüyor. Nolan imzalı filmler vizyona girdikten uzun süre sonra bile kamera arkası detayları ile gündemi meşgul etmeyi başarıyor. Tenet’ta da durum farklı olmayacak.

Halihazırda, film çekimleri sırasında gerçek bir Boeing 747 uçağının patlatılması zaten yeterince gündem olmuştu. Şimdi ise yönetmenin kendisinden yeni bir açıklama geldi.

- Reklam -

Tenet Filminde 300’den Az Görsel Efekt Kullanıldı

Filmleriyle sinema sanatının limitlerini zorlamayı seven Nolan’ın son gözdesinde görsel efektler iyice en aza indiriliyor. Filmin kurgusunu üstlenen Jennifer Lame, yapımda 300’den daha az sayıda görsel efekt kullanıldığını açıklamıştı.

Tenet Görsellik

Nolan ise verdiği söyleşide, yapımda sıradan bir romantik komediden daha az görsel efekt kullanıldığını belirtti. Her şeyin kamerayla yapılmasını istediklerini belirten usta yönetmen, eğer başarılı olamazlarsa post prodüksiyon sürecinde de seçeneklerini değerlendireceklerini söyledi.

Görsel efekt süpervizörü Andrew Jackson’ın pratikte kendilerine oldukça yardımcı olduğunu da ekleyen Nolan şöyle devam etti:
“Filmin görsel yanı oldukça büyük ölçekte, ancak VFX çekim sayımız muhtemelen çoğu romantik komediden daha düşük.”
Nolan’ın 2014 yapımı Interstellar (Yıldızlararası) filminde toplamda 840 görsel efekt (VFX) kullanılmıştı. Tabloya bu şekilde bakınca başarılı yönetmenin yine yeni bir şeyler denediği anlaşılıyor.

Tenet Ne Zaman Vizyona Girecek?

Başrollerini Robert Pattinson ve John David Washington’ın paylaştığı yapımın oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor:  Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine, Clémence Poésy ve Dimple Kapadia.

- Reklam -

Filmin konusu ise hâlâ gizemini koruyor. Bir kuantum soğuk savaşı olarak tanımlanan filmde, bir zaman yolcusu barınmadığı da net olarak ifade edildi. Pattinson’ın yapımı tanımlarken bir sihirbazlık gösterisine benzettiğini de hatırlatalım. Tenet fragmanını izlemek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Tenet Görsel Efekt

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ısrarla vizyon tarihinde erteleme alan Tenet’ın beyaz perde ile buluşma tarihi de geçen günlerde ortaya çıktı. Film, Türkiye dahil birçok ülkede ABD’den daha önce vizyona girecek. Tenet filmini 26 Ağustos 2020 tarihinde ülkemizde sinemada izleme fırsatına sahip olacağız.

Tenet filminin nasıl bir görselliğe sahip olacağını düşünüyorsunuz? Sizce az efekt, daha gerçekçi bir sinema deneyimi sunmakta faydalı olacak mı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


Kaynak: Screen Crush

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

zynga rollic games

Zynga, Türk Oyun Şirketi Rollic Games’i 168 Milyon Dolara Satın Aldı

Kaos İmgelemi - Martin Meisel | Haftanın Kitabı #145

Kaos İmgelemi – Martin Meisel | Haftanın Kitabı #145