Menu
in

Christopher Nolan’ın Yeni Filminin Tarihi Açıklandı

Christopher Nolan’ın 2017’deki Oscar kazandıran yapımı Dunkirk’in ardından yavaş yavaş yeni projeleriyle ilgili duyumlar gelmeye başladı.

Warner Bros.’un geçtiğimiz cuma yaptığı açıklamada sadece filmin tarihi ve bir ‘olay filmi’ (event movie) olduğu açıklandı. Olay film’ler sadece geliyor olmasıyla bile kamuoyunda büyük heyecan yaratan, uzun zamandır beklenen bir devam filmi, devasa bir kadroya sahip veya çok üst düzey efektlerin kullanımıyla merak uyandıran filmler olarak tanımlanıyor. Açıklamada verilen tek detay olmasına rağmen, bu bile heyecan uyandırmak için son derece yeterli.

iMAX kameralarla çekilen film için 17 Temmuz 2020 tarihi verildi. Nolan’ın 2008 yapımlı filmi The Dark Knight’tan beri 2014’teki Interstellar hariç bütün filmlerinin aynı haftada yayınlandığını göze alırsak ortada Nolan için büyük bir sürpriz yok gibi gözüküyor.

Nolan’ın takıntılı biçimde önem verdiği gizlilik söz konusu olunca da maalesef elimizde başka pek detayın olmadığını söylemek zorundayız. Oyuncular, senaryo, bütçe gibi bilgilerin hiçbirisi elimizde yok ama önümüzdeki 18 ay boyunca sık sık filmden haber getirmemizi bekleyebilirsiniz. (Birkaç güne Tom Hardy’yi duyururlar zaten.)

- Reklam -

Aynı tarihte çıkması duyurulan diğer filmlerin SüngerBob filmi ve Dwayne Johnson’un başrolünde oynadığı Jungle Cruise olduğunu, filmin pek büyük bir rekabete maruz kalmadan bütün yaz boyunca konuşulacak bir film çıkartacağı tahminimizi yazının sonuna iliştirirken yeni haberler için takipte kalmanızı da ekliyoruz.

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Yorum Yap

Exit mobile version