Menu
in

Enola Holmes 2 Filmi Yolda Olabilir

Enola Holmes 2 gelebilir. Yönetmen Harry Bradbeer, devam filmi için umutlu olduğunu ve anlatılacak olağanüstü hikâyelerin kaldığını söyledi.

Enola Holmes 2 çalışmaları başlamış olabilir. Yönetmen Harry Bradbeer, ikinci filmin olabileceğini belirtti. Nancy Springer’ın aynı adlı kitap serisine dayanan Enola Holmes, ünlü özel dedektif Sherlock Holmes’ün korkusuz kız kardeşinin maceralarını konu alıyor.

Daha önce Stranger Things dizisinden tanıdığımız Millie Bobby Brown, filmde başrol olarak yer alırken, diğer bir Netflix yapımı The Witcher dizisinden tanıdığımız Henry Cavill Sherlock Holmes rolünde boy gösteriyor. Sam Claflin, Adeel Akhtar, Fiona Shaw Frances de la Tour ve Louis Partidge de kadroda bulunan isimler arasında yer alıyor.

İlk filmde Enola, kaybolan annesini ararken, diğer yandan kaçak bir genç lorda yardım ediyor. Ancak ağabeyleri, özellikle de Mycroft onun bu hareketlerini onaylamıyor. Enola da onları alt etmek adına tıpkı Sherlock’un yaptığı gibi tanrı vergisi becerilerini kullanıyor.

- Reklam -

Enola Holmes, 23 Eylül 2020’de Netflix platformunda yayınlandı ve şaşırtıcı olmayan bir popülerliğe ulaştı. Yayınlandığı ilk gününde film, Netflix Türkite ilk on listesinde 1. sırada yer aldı ve en çok izlenenler listesinde kendini gösterdi.

Millie Bobby Brown ve Henry Cavillin filme dahil olmasıyla birlikte Enola Holmes’ün bir hit olacağına dair pek şüphe yoktu. Film yayınlanmasının ardından büyüleyici performansıyla bazı eleştirmenler tarafından övgüye boğuldu. Enola Holmes, Rotten Tomatoes tarafından %92’lik büyük bir oranda onaya sahipken, eleştirmenlerin filmi bu denli takdir etmesi göz önüne alındığında yapımın yeni bir serinin temelini atması şaşırtıcı olmayacak. Hatta yönetmen de Enola Holmes’un devam filmi için umutlu olduğunu belirtti.

Enola Holmes Birçok Filmden Oluşabilir

Harry Bradbeer, Decider ile yaptığı röportajda, daha fazla Enola Holmes filminin yapılma olasılığına dikkat çekti. Netflix ve Legendary Pictures ile bir devam filmi hakkında tartışmaların sürdüğünü ve başka bir film daha çekerlerse minnettar olacaklarını söyledi.

Bradbeer, görüşmelerin daha çok taze olması nedeniyle herhangi bir ayrıntıyı aktaramayacağını belirtti.

“Bazı tartışmalar var, evet. Ama şu an için gerçekten bir şey söyleyemem. Söylersem delilik olur. Eğer olursa çok sevineceğimizi düşünüyorum.”

Yeni bir film gelme imkanına karşılık Bradbeer beş Enola Holmes filmini daha yapmaktan çekinmiyor. Holmes ailesinde henüz anlatılmamış birçok hikâye olduğuna inanıyor ve hâlâ enerjisi varsa masalları filme dönüştürmeyi istiyor. Yeni bir Enola Holmes filmi yapılırsa muhtemelen 20. yüzyılın başlarında gireceğine inanıyor.

“İlerledikçe sanki üç tekerli bir araba gibi keşfettiğimiz şeyler çok güzeldi. 20. yüzyılın başlarında bir noktada bazı yeni mekanizmaların oynadığını gördük. Böylesine üretken ve dalgalı dönemden başka hangi zorlukların çıkacağını kim bilebilir?”

Nancy Springer’in verimli bilimsel keşifler ve toplumsal devrimlerle oluşturduğu bir çağda ilerici bir üslupla yazdığı hikâyeler bugünkü dünya ile ilişkilendirilebilecek bir alan sağladı. Yönetmen Bradbeer da yazarın edebi stratejisinin farkına vardı ve daha fazla Enola Holmes serisi yapılmasıyla Holmes, kendi hedefine ulaşmış olacak.

Film hakkında kaleme aldığımız inceleme yazısını BURADAN okuyabilirsiniz.

Enola Holmes 2 sizce de olabilir mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Warcraft 2 Filmi Gelebilir: Olasılıklar Artıyor!

Kaynak: Screen Rant

Ayça Aracıçam

Çocukluk yıllarından beri tam bir film aşığıyım. Sinema türünde yazıp çizmeye bayılırım.

Yorum Yap

Exit mobile version