Menu
in

Justice League Oyuncusu: “Joss Whedon Çalışanlarına Mide Bulandırıcı Şekilde Davranıyor”

Justice League oyuncularından Ray Fisher, Joss Whedon’ın çalışma şekline dair eleştirilerde bulundu. Yönetmenin çalışanlarına hayli kötü davrandığını söyledi.

Oyuncu kadrosu tarafından da sık sık eleştirilen Joss Whedon, bir kez daha tepkilerin odağında. Justice League filminde Cyborg karakterini canlandıran Ray Fisher, Whedon’ın tutumu için “iğrenç” ve “mide bulandırıcı” sözlerini kullandı.

Ray Fisher, Joss Whedon’ın çekimler sırasında oyunculara ve kamera arkası ekibine nasıl davrandığını anlatan bir Tweet attı. Bu Tweet’deki cümlelerinde “Joss Whedon’ın Justice League oyuncularına ve kamera arkası kadrosuna olan davranışları iğrenç, istismar edici nitelikte ve amatörceydi,” sözlerini kullandı. Whedon Buffy the Vampire Slayer yapımının çekimleri sırasında da Charisma Carpenter ile bozuşmuştu. Oyuncu hamile kaldıktan sonra önce ona filmde yer vermek istememiş, ardından karakterini tamamen yapımdan çıkarmıştı.

DC Genişletilmiş Evreni’nin baş karakterlerinden bir tanesi olan Cyborg, diğer ismiyle Victor Stone karakteri aslında oldukça önemli bir karakter. Zack Snyder, kızının intiharı üzerine Justice League yönetmenliğini bırakmadan önce bu evrene hakim biri olarak karaktere hak ettiği önemi vermeye özen göstermişti. Justice League Snyder’ın ekipten ayrılmasının ardından Whedon’ın ellerine bırakıldığında yapım neredeyse bitmek üzereydi. Ancak Whedon çoğu sahneyi filmden silerek aynı sahneleri kendi başına tekrar çekme gereği duydu.

- Reklam -

Joss Whedon Darkseid’a Dair Pek Çok Ögeyi Filmden Çıkardı

Justice League’e ait değişimler bunlarla sınırlı kalmadı. Zack Snyder’ın yapımlarında kullanmayı sevdiği ve DC Evreni’ne özel bir kimlik oluşturmuş koyu renkli filtreler, yerini Marvel yapımlarındakine benzer nitelikte daha renkli filtrelere bıraktı. Whedon, daha önce de aynı şeyi başka bir yapımdaki başka bir karaktere yaşatarak Cyborg sahnelerinin neredeyse tamamını filmden çıkarma gereği duydu. Sonraki aşamalarda yapımın ana hatlarını oluşturan baş kötüsü Darkseid’a dair her türlü ibare de filmden çıkarıldı.

Son olarak Whedon’ın çok daha profesyonel ve detaylı resmedilmiş bilgisayarla üretilen efektlerde yoğun bir oynamaya giriştiği biliniyor. Zack Snyder yapımın sinemalara gelerek yoğun tepki almasının ardından yorum yapmasa da en sık kullandığı sosyal medya platformu olan Vero’da Justice League’in Snyder Cut versiyonuna ait pek çok görüntü paylaştı. Bu görüntülerde resmedilen Steppenwolf filmin ekranlara gelen haline göre oldukça farklı ve detaylıydı. Sonrasında Snyder, Darkseid için bile çizimlerin hazır olduğunu belirterek hazırlanan görüntüleri paylaştığında yapımın Whedon tarafından baltalandığına dair olan yorumlar katlanarak arttı.

Uzun bir aradan sonra tekrar tepkilerin odağı haline gelen Joss Whedon henüz konu hakkında açıklama yapmadı. Kendisi önceki suçlamalar sırasında da sessiz kaldığından dolayı yine aynı tutumu sergileyecek gibi gözüküyor.

Zack Snyder’s Justice League 2021 yılında HBO Max’te olacak.

Whedon’un bu tavrını sizler nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Doctor Doom, Thanos Sonrası Marvel Sinematik Evreni’nin En Büyük Kötüsü Olabilir

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version