Menu
in

Martin Scorsese Marvel Filmlerini Eleştirdi

Yönetmenliği ve yapımcılığıyla tanınan Martin Scorsese, Marvel’ın filmleriyle ilgili bazı eleştirilerde bulundu.

Martin Scorsese

Pek çok ödüllü filmin altında imzası bulunan yönetmeni ve yapımcı Martin Scorsese, Marvel tarafından hazırlanan filmlerin ‘sinema olmadığını’ ve daha çok eğlence sektörü için ait hazırlanan oyun niteliğinde uzun metrajlı gösteriler olduğunu belirtti.

Başarılı yönetmen bu tartışma yaratacak cümleleri, Netflix’te yayınlanacak The Irishman filmi için Empire Dergisi’ne verdiği röportajda söyledi. Bildiğiniz gibi The Irishman filmi, Scorsese’nin önceki filmleri Goodfellas ve Casino yıldızlarını tekrar bir araya getiriyor.

Taxi Driver ve The Departed gibi ünlü filmleri de yönetmiş Scorsese’ye tüm dünyada her geçen gün daha fazla seyirci kitlesine sahip olan süper kahraman temalı filmler ve özellikle Marvel Sinema Evreni hakkında sorular soruldu. Kendisi de filmlere gitmeyi denediğini, fakat insani duyguları anlatan yapımlardan ziyade bir oyun olarak gördüğü bu yapımları bir türlü izleyemediğini, bunu başaramadığını itiraf etti.

- Reklam -

Marvel Yapımları Sinema Filmi Değil

Martin Scorsese, filmlere gitmek istediğini hatta bunu denediğini ama bir türlü yapamadığını söylüyor ve bunun sebebini de onları sinema filmi olarak görmediği olarak açıklıyor. Marvel filmleri hakkında, yapılabilecek en iyi tema gösterisi ifadesini kullanıyor. Duygusal, psikolojik deneyimleri başka bir insana aktarmaya çalışan insanların sineması olmadığını da sözlerine ekliyor.

Ünlü yönetmenin bu görüşü tartışmaya açık cinsten. Sonuçta izlemediği filmler hakkında duyguyu seyirciye aktaramadığı gibi kesin bir ifade kullanıyor.


* Joker Filmi Yönetmeninin Yaptığı John Wick Kıyası Tepki Çekti

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version