Menu
in ,

Quentin Tarantino’dan Tartışma Yaratacak Çıkış: “Marvel Oyuncuları Gerçek Film Yıldızı Değil”

Quentin Tarantino, Marvel oyuncularının gerçek film yıldızları olmadığını söyledi. Ünlü yönetmene göre asıl yıldızlar Kaptan Amerika ya da Thor’un kendisi.

Quentin Tarantino Marvel oyuncularının gerçek birer film yıldızı olmadığını söylüyor. Jennifer Aniston’ın, “Artık film yıldızları yok,” sözüne destek veren ünlü yönetmen, bunun sebebi olarak Hollywood’un Marvel-vari bir hâle gelmesini gösterdi.

Marvel filmlerine bir başka eleştiri de Hollywood’un ünlü yönetmenleri arasında yer alan Quentin Tarantino’dan geldi. Tarantino, kısa bir süre önce Marvel filmlerinde kesinlikle yer almayacağını sert bir dille ortaya koymuştu. Başarılı yönetmen şimdi de Marvel oyuncularına yönelik fikirlerini dile getirdi. 2 Bears, 1 Cave isimli podcast yayınında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Tarantino, Marvel’ın sinema sektörü üzerindeki kötü etkisine dikkat çekti. Tarantino bu filmlerde oyuncuların değil canlandırılan karakterlerin başrolde olduğunu aktardı.

“Hollywood’un Marvel-vari bir yere dönüşmesinden kastım şu; bazı karakterleri canlandıran oyuncular, o karakteri canlandırdıkları için ünlü oldular. Ama film yıldızı değiller öyle değil mi? Kaptan Amerika ya da Thor filmin asıl yıldızları aslında. Yani, bunu söyleyen ilk kişi de ben değilim, daha önce çok defa söylenildi. Demem o ki, markanın karakterleri yıldız oluyor.”

- Reklam -

Quentin Tarantino: “Bu Durum Maalesef Marvel’ın Hollywood’a Bıraktığı Miras”

Marvel filmleri için oyuncu Chris Evans’ın değil Kaptan Amerika’nın yapımın temel karakteri olduğunu söyleyen Tarantino bu dönüşümün Hollywood’u kötü yönde etkileyeceğinden emin.

“Sinirlendiğim şey tam olarak bu. Hayran kitlesi içinde ya da filmleri yapan stüdyoda heyecan yaratan tek şey bu karakterlerin perdede görünecek olması. İnsanlar artık sadece bundan heyecan duyuyor. Bu dönemde ortaya konan filmlerin temsili de bu yönde artık. Başka bir şeye yer kalmadı. Sorun tam olarak bu.”

Diğer taraftan Marvel filmlerinden “nefret etmediğini” fakat Hollywood’un sürekli bu tür yapımları ortaya çıkarmasından hoşlanmadığını söyleyen yönetmen dev çizgi roman şirketi ile olan bağını da açıklıyor.

“Küçükken ben de Marvel çizgi romanları alıp okurdum. Hatta bu filmler benim 20’li yaşlarımda çıksaydı ben de çok mutlu olur ve sevinirdim. Yapılan tek filmler bunlar da olmazdı, başka filmler de peşinden gelirdi mutlaka. Ama yani, 60’lı yaşlarımdayım artık. Böyle şeylere eskisi gibi heyecanlanmıyorum.”

Siz Quentin Tarantino’nun bu açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version