Menu
in

Yeni Hellboy Daha Karanlık Olacak

Yeni Hellboy’u canlandıran David Harbour, bir süper kahraman filminden ziyade bir korku filmi çektiklerini açıkladı.

2018 New York Comic Con’da sahne alan Hellboy ekibi, yeni filmle ilgili oldukça ilgi çekici ve iştah açıcı bazı açıklamalarda bulundular. Bildiğiniz gibi yeni film ilk duyurulduğunda Ron Perlman ile del Toro kadroda olmadığı ve film evreni sıfırlandığı için serinin hayranları buna bayağı tepki göstermişti. Ancak daha sonra hem serinin yaratıcısı Mike Mignola‘nın senaryo ekibine bizzat katılması hem de David Harbour‘un muhteşem Hellboy makyajı fırtınaları bir nebze dindirmişti.

Variety‘de yer alan habere göre David Harbour yeni Hellboy’un eski filmlerden daha karanlık olduğunu, del Toro’nun espirili havasından ziyade eski tür korku filmlerine benzer bir atmosfer içerdiğini açıklamış. Ünlü oyuncu ayrıca yeni filmin son yıllarda sinemaları abluka altına alan süper kahraman filmlerine göre daha karanlık ve ciddi bir yapısı bulunduğunu da söylemiş. Bununla birlikte kızıl derili cehennem kaçkınımızı yine arada sırada espriler yaparken görebilecekmişiz.

Harbour buna ek olarak klasik canavar filmlerinden pek çok ilham aldıklarını ve CGI’dan ziyade gerçek özel efektleri kullanmayı tercih ettiklerini de belirtmiş. Hatta kendisinin giydiği Hellboy kıyafeti tamamen gerçekmiş ve her sahnede gerçek oyuncularla savaşmış.

- Reklam -

Mike Mignola ise filmin konusunun Hellboy’un kariyerinin ortalarına bir yere denk geldiğini ve şimdiye dek yayınlanan bazı çizgi romanların konularını birleştirdiklerini söylemiş.
“Aralarından seçim yapabileceğiniz 25 yıllık bir çizgi roman geçmişimiz var. Tanrı’ya şükür ki beni ekibe dâhil ettiler ve böylece birkaç şeyle biraz oynasak da her birini çizgi romanlara sadık kalacak şekilde bir araya getirdik.”
Kadrosunda Ian McShane (Professor Broom) ve Milla Jovovich (Nimue the Blood Queen) gibi isimleri de barındıran Hellboy, 12 Nisan 2019’da gösterime girecek.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version