Menu
in ,

Yüzüklerin Efendisi Filmindeki Moria Savaşı Işın Kılıçları ile Yapılsaydı?

Yüzüklerin Efendisi filmi, Star Wars dünyasının ışın kılıçları ile buluştu. Moria Madenleri’ndeki meşhur savaşa bir de bu haliyle bakın!

J.R.R. Tolkien’in fantastik edebiyatı şekillendiren eseri Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings), 2001 yılında ilk filmi Yüzük Kardeşliği ile vizyona girdiğinde kültür dünyamızda unutulmaz bir kapıyı araladı. Üçleme pek çok başarıyı yanında getirirken fantastik edebiyat tutkunları da yıllardır hayal ettikleri uyarlamaya kavuşmuştu.

Çoğu hayran film serisini başarılı bir uyarlama olarak kabul ederken kimileri ise filmin kitapları ele alış biçimini eleştirmekten geri durmamıştı. Neticede, bu bir uyarlamaydı ve kitapla filmin aynı uygunlukta olması zor bir ihtimaldi.

Aradan yıllar geçti. Hobbit üçlemesi, yeni Yüzüklerin Efendisi dizi uyarlaması derken Orta Dünya için tüketebileceğimiz pek çok materyal gün yüzüne çıktı.

- Reklam -

Peki ya Star Wars dünyasının ışın kılıçları, Orta Dünya’nın yaygın silahları arasında yer alsaydı? Bu soru şimdiye kadar dillendirildi mi, bilmiyoruz. Ancak ImmersionVFX adlı bir YouTube kanalı bu soruyu bizler için sormuş. Cevabı da oldukça başarılı bir video ile vermiş.

Yüzüklerin Efendisi #1: Yüzük Kardeşliği filminde yer alan Moria Madenleri’ndeki savaş; oklar, çekiçler ve kılıçlar yerine; Yıldız Savaşları’nın ikonik silahlarından ışın kılıçları ile yapılsaydı, nasıl olurdu?

George Lucas’ın sinema dünyasına armağanı olan Yıldız Savaşları ile Peter Jackson tarafından beyaz perdeye uyarlanan Yüzüklerin Efendisi serisinin küçük ama parlak kesişimine hazır olun.

İşte Güç’ün dengesini şaşırtacak o çalışma!

Yüzüklerin Efendisi ve Işın Kılıçları Buluşması | İZLE

Jedi ve Sith’lerin temel silahı olan ışın kılıçlarını Moria’da izlemek nasıl bir deneyimdi? Siz bu tip çalışmaları nasıl karşılıyorsunuz?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Orta Dünya’da Gördüğümüz En Güçlü 8 Kılıç

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version