Menu
in ,

Yapımcılar ve Mars Group Arasındaki Gerginlik Büyüyor: “Başka Cem Yılmazlar Çıkar”

Sinema dünyamız yeni bir krizin eşiğinde. Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Şahan Gökbakar gibi isimler Cinemaximum’un promosyonlu bilet kampanyasından sonra, filmlerinin vizyon tarihini erteledi. Mars Group’un cevabıysa net oldu: “Başka Cem Yılmazlar Çıkar”

Yılın son günlerinde sinema dünyamız bir başka krizin eşiğinde. Aralarında Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Şahan Gökbakar gibi isimlerin de bulunduğu yapımcılar cephesi, haksız uygulamaları nedeniyle Cinemaximum’a savaş açmış durumda. Büyük gişe beklentisi olan kimi yerli filmlerin vizyon tarihi erteleniyor, Cinemaximum’un ise geri adım atmaya niyeti yok gibi.

Bildiğiniz üzere CGV Mars Group (Cinemaximum) şu an Türkiye’deki sinema salonlarının büyük bir kısmını elinde bulunduruyor. Haliyle hangi filmlerin görünür hangilerininse arka planda kaldığını belirleyecek en yetkili merci. Kısacası gerçek bir tekelden bahsediyoruz.

Tüm bu krizin doğuşuysa Cinemaximum’un patlamış mısır ve kola promosyonlu kampanyasıyla oldu. Şirket, promosyonu da bilet fiyatına dahil edip yapımcının aldığı ücreti en aza düşürünce büyük film yapım şirketleri ayağa kalktı. Cem Yılmaz (Fikir Sanat), Yılmaz Erdoğan (BKM), Şahan Gökbakar (Çamaşırhane Film) gibi isimler beklenmekte olan filmlerinin vizyon tarihini yeniden gözden geçirdi. Cem Yılmaz’ın yeni projesi Karakomik Filmler’in vizyon tarihi ertelendi.

- Reklam -

Mars’ın Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar’ın Hürriyet‘e verdiği söyleşi bardağı taşıran son damla oldu. Söyleşiden bazı satır başlıkları şöyle:
“Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmaz’lar çıkar.”, “Onlar film çekmezse çekeni bulacağız.”, “Yeni yasa çıksa da mısır promosyonu yapmaya devam edeceğiz.”
Tüm bunlara Cem Yılmaz’ın cevabı Twitter üzerinden geldi:

Şimdilik durum böyle. Bir de şöyle bir cephe var ki aslında birçok sinemaseverin asıl aklını kurcaladığı mesele de o:

Bakalım tüm bunlar nereye gidecek. Büyük yapımcılar ve Mars Group uzlaşabilecek mi? Tüm bu tatsızlıklar tekelleşmenin önünü kesmeyi başarabilecek bir adıma vesile olacak mı? Yoksa bağımsız filmler için umut çoktan tükendi mi? Soruların cevaplarını yakın gelecekte istesek de istemesek de alacak gibiyiz.
Kaynaklar: HurriyetFilmloverss

Yorum Yap

Exit mobile version