in , ,

Yeni Bir “Death Note” Macerası mı Geliyor? Serinin Yayıncısından Heyecan Verici Hamle

Death Note için heyecan verici bir haber geldi. Japon yayın devi Shueisha, popüler anime ve manga serisi için yeni bir ticari marka başvurusunda bulundu.

Yeni Death Note Serisi Yolda Olabilir
- Reklam -
- Reklam -

Japon yayıncı Shueisha tarafından alınan yeni bir marka tescili, kült anime/manga serisi Death Note’un dönüşüne işaret ediyor gibi görünüyor. Söz konusu tescil, Death Note Killer Within adı altında gerçekleştirildi. Bu da hayranların aklına sevilen serideki yeni bir spin-off veya devam hikâyesini getirdi.

Japonya’da yapılan ticari marka başvurularını inceleyen internet dedektifleri, Death Note: Killer Within adında bir başvuru keşfetti. Bu başvuru Shueisha’nın evrene yeni bir soluk getirecek bir proje üzerinde çalıştığına işaret ediyor. Ancak başvurunun tam olarak ne anlama geldiği konusunda net bir bilgi yok. Bir sanat kitabından mobil oyuna kadar birçok şey olabilir. Her şeye rağmen hayranlar bu adımın seriyi yeniden canlandıracağı konusunda oldukça umutlu.

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da sosyal medyada çeşitli teoriler ortaya atılmaya başlandı bile. Bazı hayranlar projenin Light Yagami’nin özgün hikâyesine odaklanan yeni bir anime uyarlaması olabileceğini öne sürüyor. Ancak Shueisha’nın yalnızca mangaların yayıncısı olduğu göz önüne alındığında, bunun pek mümkün olmadığı görülüyor.

- Reklam -

Yeni Death Note Serisi Yolda Olabilir

Yeni “Death Note” Hikâyesi “Death Note: Killer Within” Ne Anlatacak?

Daha kuvvetli bir ihtimal ise Death Note serisinin orijinal yaratıcıları olan yazar Tsugumi Ohba ve çizer Takeshi Obata’nın da dahil olduğu yeni bir yan hikâye serisi. Yeni serinin orijinal serinin bıraktığı yerden devam edebileceği de konuşulanlar arasında.

“Killer Within” adı, yeni bir karakterin miras aldığı defterle ilişkili de olabilir. Daha önce de başka bir ölüm meleğinin insanlara defter verdiği ima edilmişti.

2003’te çıkan seri hem mangasıyla hem de 2006-2007 yıllarında yayınlanan anime uyarlamasıyla büyük bir kült statüsü kazanmıştı. 2017’deki Netflix filmi de serinin popülerliğini tazeledi. Fakat genel anlamda olumsuz eleştiriler aldı. Şimdilerde Stranger Things’in yaratıcıları Duffer Kardeşler’in elinden gelecek olan uyarlaması bekleniyor.

- Reklam -

2006’da tamamlanan mangadan bu yana uzun bir sessizlik dönemi yaşandı ama görünen o ki Shueisha, son yıllarda anime’ye artan ilgiyi değerlendirmek istiyor. Eğer “Killer Within” gerçekten yeni bir Death Note serisi olursa, 21. yüzyılın en çarpıcı gerilim-gizem yapımlarından birinin hayranlarına uzun zamandır beklediği bir devam hikayesi sunulmuş olacak.

Yeni Bir "Death Note" Serisi mi Geliyor? Yayıncıdan Heyecan Verici Hamle

Death Note Hikâyesi | Manga Ne Anlatıyordu?

Death Note, Light Yagami adlı bir lise öğrencisinin ölüm meleği Ryuk’un düşürdüğü bir defteri bulmasıyla başlar. Bu defter, içine kimin adı yazılırsa o kişiyi öldürme gücüne sahiptir. Başlarda suçluları cezalandırmak için bu güce sahip olmayı isteyen Light, giderek güç delisine dönüşür ve “Yeni Dünyanın Tanrısı Kira” olma hayaline kapılır. Ancak dünyanın en büyük dedektifi L de Light’ı yakalamak için kolları sıvar.

Orijinal manganın dünyasında geçen yeni bir spin-off’a veya devam macerasına hazır mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’te takip edebilirsiniz.

Kaynak: Sportskeeda

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 Yılı 12 Saat Süren Süper Dünya Keşfedildi

1 Yılı Sadece 12 Saat Süren Süper Dünya Keşfedildi

Şeytan Ayini Filmi Vizyon

Russell Crowe’un Başrolünde Yer Aldığı “Şeytan Ayini” Filmi Sinemalarda