Menu
in , ,

Anthony Hopkins, Klasik Müzik Dünyasından İkonik Bir İsmi Canlandırmaya Hazırlanıyor

Anthony Hopkins, ünlü besteci George Frideric Handel’e hayat vermeye hazırlanıyor. “The King of Covent Garden” filmi için çalışmalar başladı.

Anthony Hopkins, kariyerinin 80’li yaşlarında bile durmak bilmiyor. Usta oyuncu, ünlü İngiliz besteci George Frideric Handel’in hayatına odaklanan The King of Covent Garden biyografik filminde başrolde yer alacak.

Bugüne dek pek çok gerçek hayat hikâyesini beyaz perdeye taşıyan Hopkins, Nixon, Hitchcock ve Hitler gibi isimleri canlandırmıştı. Son olarak geçen yılın sonunda vizyona giren Freud’s Last Session filminde psikanalizin babası Sigmund Freud’a hayat vermişti. Oyuncu bu yaz yayınlanacak olan gladyatör dizisinde Roma imparatorunu canlandırıyor. Yeni filmde ise Handel’in müzik dünyasındaki hükümdarlığını konu alacak. Yönetmen koltuğunda ise Minamata filmiyle tanınan Andrew Levitas oturacak.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre senaryosunu Tim Slover’ın kaleme aldığı projede, Simpatico Films’ten Dan Lupovitz ve Jojo Rabbit ile tanınan Kevan Van Thompson yapımcı olarak görev alacak. Öte yandan Military Wives filmiyle bilinen Peter Touche ve opera yıldızı Katherine Jenkins ise yapımın yürütücü yapımcıları olacak. Jenkins ayrıca projenin müzikal danışmanlığını üstlenecek.

- Reklam -

Embankment Films dünya çapında dağıtımını üstleneceği filmi, bu ay Cannes Film Festivali’nde görücüye çıkacak.The King of Covent Garden filmi tanıtım materyallerinde, “Dâhi bir bestecinin tüm kuralları yıkarak küresel çapta yankı uyandıran bir şaheseri nasıl yarattığını gösteren muhteşem bir kutlama” olarak anlatılıyor.

Anthony Hopkins, Ünlü İngiliz Besteci George Frideric Handel ile Biyografi Filmlerine Devam Ediyor

Anthony Hopkins, 2021’de ikinci Oscar ödülünü kazanmasına katkıda bulunan Florian Zeller’in The Father filmindeki işbirliğinden yıllar sonra The King of Covent Garden için Embankment Films ile yeniden bir araya geliyor. Şirketin kurucu ortağı Tim Haslam, Anthony Hopkins ve besteci Handel’i “sanatlarının maestroları” olarak tanımlıyor ve ikili olarak “neşeli ve canlandırıcı bir sinema olayı yarattıklarını” söylüyor. Handel’in “Hallelujah” korosundan da övgüyle söz eden Haslam, bu koronun dünya çapında “en çok seslendirilen koro favorisi” olduğunu ve çok çeşitli ikonik eğlencelerde yer aldığını söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

“Sadece Royal Albert Hall’da 5 milyondan fazla kişi ‘Messiah’ performansını izledi. ABD genelinde ise yılda 800’den fazla performans sergilenmektedir. Handel’in müziği Kral II. George’dan bu yana her İngiliz hükümdarının taç giyme töreninde icra edilmiştir.”

Yönetmen Levitas ise hikâyenin, en düşük noktalarında tanışan iki insanın “halkın ezgisini” yaratma serüvenini anlattığını söylüyor. Senaryoyu titizlikle işleyen Slover’dan da övgüyle bahseden Levitas, “Geçmişin tozlu sayfalarından beslenen bir insan hikâyesini çarpıcı bir üslupla gün yüzüne çıkardığını” vurguluyor.

Filmin henüz yapım aşamasında olduğu belirtiliyor. Dünyaca ünlü bestecinin hayatını beyaz perdeye taşıyacak bu film hakkında kısa süre içerisinde daha fazla bilgi gelmesi bekleniyor.

Anthony Hopkins’in bir biyografi filmiyle daha izleyicinin karşısına çıkacak olması konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Yorum Yap

Exit mobile version