Menu
in , ,

“Demon Slayer” Animesi Çin’de Sansüre Uğradı

“Demon Slayer” animesi Çin televizyonlarında sansürlü bir versiyonla izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Demon Slayer (İblis Keser) animesi şu sıralar 4. sezonu için geri sayıma devam ediyor. Macera, dövüş sanatları ve kara fantazi türlerindeki dünyaca ünlü manga uyarlaması global çapta ilgiyle takip ediliyor. Ancak eserin anime uyarlaması kimi zaman sansürlü bir versiyonla izleyicilerin karşısına çıkabiliyor. Sosyal medya kullanıcılarına göre Çin, Kimetsu no Yaiba olarak da bilinen yapımı sansürlü bir versiyonla yayınlıyor.

Anime yolculuğuna 2019’da başlayan Demon Slayer, manga formatında ise 2016 – 2020 yılları arasında Weekly Shōnen Jump’da okurların karşısına çıkmıştı.

Chainsaw Man ve Jujutsu Kaisen ile birlikte son dönemlerin en popüler anime uyarlamaları arasında yer alan Demon Slayer; sadık bir izleyici kitlesine sahip. Ailesi katledildikten ve küçük kız kardeşi bir iblise dönüştürüldükten sonra iblis avcısı olmaya karar veren Tanjiro Kamado’nun hikâyesini anlatan yapıt geçen günlerde sosyal medyada Çin’de uygulanan sansürlü versiyon ile gündeme geldi.

- Reklam -

Demon Slayer Animesi Çin Televizyonlarında Sansürlü Yayınlandı

X (eski Twitter) platformunda düzenli olarak One Piece ve Bleach içerikleri paylaşan Vastolorde08 isimli bir sosyal medya kullanıcısı, Demon Slayer’ın Çin’deki sansürlü versiyonundan kesitler yayınladı. Kullanıcı paylaşımında orijinal yapımla Çin versiyonunu kıyaslayarak farkları gözler önüne serdi.

Daha önceki yıllarda da Reddit dahil birçok platformda, Demon Slayer’ın Çin televizyonlarında sansürlü olarak yayınlandığı dile getirilmişti. Öte yandan kimi sosyal medya kullanıcıları bu düzenlemeleri “kadınların aşırı düzeyde cinsel obje hâline getirilmesinin önünü kesmek” olarak değerlendirerek kararı olumlu bulduklarını da kaydetti.

Uygulanan sansürlerde çoğunlukla kadın karakterlerin kıyafetlerinin yeniden düzenlendiği ve kan içeren bazı karelerin siyah boyayla kapatıldığı görülüyor.

Demon Slayer 4. sezon bölümleri Nisan 2024’te yayına başlayacak.

Anime ve Mangaların Yasaklanması Yeni Değil

Çin daha önce de Tokyo Ghoul’dan Death Note’a, Attack on Titan’dan Claymore’a birçok anime ve manga eserini yasaklamış ya da sansürleyerek yayınlamıştı.

Öte yandan anime ve mangaların kısıtlanması yalnızca Çin’le sınırlı bir durum değil. Türkiye’de daha önce Pokémon animesi “çocukların ruh sağlığını olumsuz etkilediği” gerekçesiyle yayından kaldırılmış; Berserk mangası ise Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun kararıyla toplatılmıştı.

Anime yapımlarının sansürlenmeleri hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Yahoo, AOL, Sports Keeda

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version