in , ,

Attack on Titan İzleme Sırası Nasıl Olmalı?

Attack on Titan izleme sırası, animeye sonradan başlayan birçok kişi için merak konusu. İşte final için gün sayan popüler manga uyarlamasına dair kapsamlı bir rehber!

Attack on Titan İzleme Sırası 2023 -Shingeki no Kyojin
- Reklam -
- Reklam -

Attack on Titan izleme sırası nasıl olmalı, hangi OVA ve OAD’lar, hangi sezonlardan sonra izlenmeli kafa karışıklığını yaşıyorsanız doğru yerdesiniz.

Orijinal adı Shingeki no Kyojin olan (Türkçesiyle Titana Saldırı) Attack on Titan yazar ve çizer Hajime Isayama tarafından yaratıldı. 2009 yılının eylül ayında Kodansha’nın aylık dergisi Bessatsu Shonen Magazine’de tefrika edilmeye başlanan manga, Nisan 2021’de 34. cildin 139. bölümü ile final yaparak okurlara veda etti ve bugüne dek 100 milyondan fazla kopya sattı.

Attack on Titan mangası her ne kadar yolculuğunu tamamlamış olsa da, serinin uyarlandığı anime yapımı izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Şimdilerde final bölümü için gün sayan anime dizisi birçok yeni izleyicinin de radarında.

- Reklam -

Annesi devler tarafından öldürülen Eren Yeager’ın intikam hikâyesini konu alarak başlayan Attack on Titan animesi; işlediği temalar, kendine has çizim tarzı ve sürükleyici hikâyesi ile ilgi toplamayı başardı.

Attack on Titan İzleme Sırası 2023 -Shingeki no Kyojin

OVA, OAD ve sezon içi bölümleri dahil toplam 98 bölümden oluşan Attack on Titan (Shingeki no Kyojin), ana hikâyenin dışında gelişen yan maceralarıyla zaman zaman kronoloji konusunda kafa karıştırıcı olabiliyor. Birçok izleyici yalnızca ana macerayı izlemeyi yeterli bulsa da hatırı sayılır bir kitle de yan hikâyelerin tadını almadan AoT evrenine veda etmek istemiyor.

İşte bu içerikte “Attack on Titan izleme sırası nasıl olmalı?” sorusuna yanıt arayarak serinin hayranlarının eksiksiz bir seyir deneyimi yaşamasına yardımcı olacağız.

Attack on Titan İzleme Sırası Nasıl Olmalı? | 2024

  • Attack on Titan 1. Sezon (1-25 Bölümler)
  • Attack on Titan: Ilse’s Notebook
  • Attack on Titan: The Sudden Visitor
  • Attack on Titan: Distress
  • Attack on Titan: No Regrets Kısım 1 ve 2
  • Attack on Titan 2. Sezon (26-37 Bölümler)
  • Attack on Titan: Lost Girls: Wall Sina, Goodbye Kısım 1 ve 2
  • Attack on Titan 3. Sezon 1. Kısım (38-49 Bölümler)
  • Attack on Titan: Lost Girls: Lost in the Cruel World
  • Attack on Titan 3. Sezon 2. Kısım : (50-59 Bölümler)
  • Attack on Titan 4. Sezon 1. Kısım : (60-75 Bölümler)
  • Attack on Titan 4. Sezon 2. Kısım : (76-87 Bölümler)
  • Attack on Titan 4 (Final Özel Bölümü #1) Kısım 3: (88. Bölüm)
  • Attack on Titan (Final Özel Bölümü #2) Kısım 3: (89. Bölüm)

Animenin ilk OVA’sı Ilse’s Notebook, Hange ve Levi’nin bir devle karşılaşmasını takip ediyor. İkinci OVA The Sudden Visitor Jean ve Sasha’yı konuk eden eğlenceli bir yemek yarışmasını anlatıyor. Üçüncü OVA Distress (IMDb’deki adıyla Difficulty) Jean ve Eren’in bir rehineyi kurtarma macerasını işliyor.

Attack on Titan Hangi Sıra ile İzlemeli

- Reklam -

No Regrets bölümü, anime dizisindeki olaylarından öncesinde geçen bir Levi öncül hikâyesinden oluşuyor. Diğer OVA’lar arasında Annie merkezli iki kısımlık Wall Sina ve Mikasa’nın devlerin işgal etmediği bir dünya hayal ettiği Lost in the Cruel World bölümleri bulunuyor. Mikasa’lı bu bölüm yan hikâyeler arasında en atlanabilir olanı. Çünkü tamamen kanonun dışında bir anlatıyı bir tür alternatif senaryo olarak ele alıyor.

OVA’lar Japonya’da ilk yayınlandıkları zamana göre listeleniyor. Bu özel AoT bölümleri Batı dünyasında Crunchyroll ve Hulu platformları üzerinden izleyicilerle buluştu ve bazı bölümler farklı sıralarla yayına alındı.

Yine de ilk defa izleyenler için Attack on Titan’ı kronolojik sıraya göre değil, yayın sırasına göre izlemek en iyi tercih olabilir. Mikasa ve Levi gibi karakterlere odaklanan yan hikâyeler bu sayede izleyicilerde daha güçlü bir karşılık bulabilir.

AoT Hangi Sırayla İzlenmeli - 2023

Final öncesinde anime dizisine dair bilgilerinizi test etmek isterseniz sizler için hazırladığımız Quiz’e buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Uzun metraj formatında olacak 89. bölüm izleyicileri İzdiham’ın nasıl sonuçlanacağına dair aksiyon dolu bir maceraya davet edecek.

Anime dizisi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, Japon çizgi film dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Games Radar, The Pop Verse

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Güzel bir derleme ve bilgilendirme içeriği olmuş, emeğinize sağlık.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jungiyen Rüya Analizi: James A. Hall Kitabı Türkçede Çıktı

James A. Hall İmzalı “Jungiyen Rüya Analizi” Türkçe Raflarında

Yeni Salem's Lot Uyarlaması - Stephen King - Max

Stephen King’in Yeni “Salem’s Lot” Uyarlaması Sinemaları Es Geçerek Dijitale Gelebilir