in ,

James A. Hall İmzalı “Jungiyen Rüya Analizi” Türkçe Raflarında

“Jungiyen Rüya Analizi” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. James A. Hall imzalı kitap Timaş Yayınları etiketini taşıyor. | Ön Okuma

Jungiyen Rüya Analizi: James A. Hall Kitabı Türkçede Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Jungiyen Rüya Analizi Türkçede. Dünyanın en tanınan Jungiyen analistlerinden biri olan James A. Hall’ın çalışması Timaş Yayınları etiketiyle ülkemiz okurlarıyla buluşuyor.

Jung Psikolojisi ve ilgili alanlarda yedi önemli kitabın yazarı ve ortak yazarı olan James A. Hall, geçirdiği felç nedeniyle 1991 yılında emekli olmadan önce, kurucu üyesi olduğu Bölgeler Arası Jung Analistleri Derneği’nin Kıdemli Eğitim Analistiy’di. Otuz yıllık psikiyatrik ve psikanalitik kariyeri boyunca yaptığı birçok görev arasında UT-SW Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü’nde Klinik Asistanlık ve daha sonra Doçentlik ve Dallas Grup Psikoterapisi Derneği Eğitim Enstitüsü’nde Öğretim Üyeliği bulunuyor.

Orijinal adı Jungian Dream Interpretation: A Handbook of Theory and Practice olan ve ilk olarak Ocak 1983’te yayımlanan eserin tanıtımına aşağıdan göz atabilirsiniz:

- Reklam -

Jungiyen Rüya Analizi – James A. Hall | Arka Kapak Tanıtımı

Rüya görmek insanlığın evrensel bir deneyimidir. Fenomenolojik olarak, uyku esnasında zihinde gerçekleştiğini sonradan kabul ettiğimiz bir deneyimdir ama bunlar rüyada bize uyanıkken yaşadıklarımız kadar gerçek görünür. Yani her şey, rüya âlemi olduğunu ancak sonradan kabul ettiğimiz ve ‘gerçek’ olduğu izlenimini veren bir dünyada gerçekleşmiştir.

Rüyaların, rüya görenin kişisel psikolojisi, tavırları ve davranış örüntüleriyle yakından ilişkili olduğuna dair modern inanç, bilinçdışının rüyalarda can kazandığını gösteren İsviçreli psikiyatr Carl Gustav Jung’un öncü nitelikteki çalışmalarına çok şey borçludur.

Bu kitap Jung’un Analitik Psikolojisinin temel ilkeleri ışığında rüyaları anlamaya yardımcı olacak kapsamlı ve pratik bir rehberdir.

Kitapta Jung’un psişe modeli, pek çok klinik rüya örneği verilerek ve bunların bağlam içinde nasıl yorumlanabileceği gösterilerek tanımlanmış ve anlatılmıştır.

Jungiyen analist James A. Hall’un yaygın ve tekrarlayan rüya motiflerini, travmatik rüyaları, rüyaların telafi edici ve amaçlı işlevlerini, hastalık veya fiziksel değişimin habercisi olarak rüyaları ve rüyaların rüya görenin yaşam evresi ve bireyleşme süreciyle ilişkisini özenle açıkladığı Jungiyen Rüya Analizi, Özgür Ertana’nın nitelikli çevirisi ve son derece özverili bir çabayla dipnotlar ve eklerle metni zenginleştirmesiyle Türkçe yazında bu sahada önemli bir kaynak haline geldi.

- Reklam -

Rüyaları anlamak, aynı hataların farklı şekillerde yinelendiği örüntüleri keşfetmeyi mümkün kılar ve tekrar eden bu örüntüleri egonun gözleri önüne serer. Bu çatışmalar berrak bir şekilde görüldüğünde sorumlu bir tavır alma fırsatı doğar. Rüya psişenin tamamının hizmetindedir; ancak bu esas görevden sonra, ikincil bir görev olarak, herhangi bir ego tavrına veya bakış açısına karşı çıkmakla ilgilenir. Uyanıklık hali egosu rüyaların neyi başarmaya çalıştığına bakarak kendi konumunu değerlendirebilir ve arzu ederse daha derin süreçlere katılabilir.

Jungiyen Rüya Analizi - James A. Hall

Kitabın editörü “Jungiyen Rüya Analizi” hakkında şunları söylüyor:

“Rüyalar analitik psikolojiyle ilgilensin ilgilenmesin çoğumuzun ilgi sahasına giren, merak ettiğimiz bir evren. Psikoloji biliminin de farklı ekolleri tarafından ele alınan bir alan. Dünyaca bilinen bir Jungiyen analist olan James A. Hall başlangıçta tüm teorilere eşit mesafeden yaklaşırken zaman içinde Jungiyen yorumlama biçiminin nasıl öne çıktığını, bunun sebepleri ve bağlı olduğu ekolün rüyalara yaklaşımını aktarıyor. Kitaba uzun yıllarını Jungiyen okumalara ve eğitimlere adayan çevirmen Özgür Ertana’nın dipnotlarla yaptığı katkıyı da mutlaka anmak gerekir. Ertana çevirinin akışkanlığını sağlamanın yanı sıra kitabı notlandırmasıyla da eserinin değerini daha da artırıyor.”

Çevirisini Özgür Ertana’nın yaptığı ve toplamda 224 sayfadan oluşan Jungiyen Rüya Analizi, Ekim 2023 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Kitabın içindekiler kısmı, önsözü, çevirenin sunuşu ve ilk bölümden tadımlık ön okuma için buraya tıklayabilirsiniz.

James A. Hall imzalı Jungiyen Rüya Analizi ile ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Poltergeist Dizisi Geliyor: Kötü Ruh Geri Dönüyor

Steven Spielberg’ün Senaryosunu Yazdığı Ünlü Korku Filmi “Poltergeist” Diziye Uyarlanıyor

Attack on Titan İzleme Sırası 2023 -Shingeki no Kyojin

Attack on Titan İzleme Sırası Nasıl Olmalı?