in ,

Steven Spielberg’ün Senaryosunu Yazdığı Ünlü Korku Filmi “Poltergeist” Diziye Uyarlanıyor

Poltergeist dizisi geliyor. Steven Spielberg’ün senaryolaştırdığı 1982 tarihli korku filmi “Kötü Ruh” yıllar sonra filmle bağlantılı bir uyarlama ile geri dönüyor.

Poltergeist Dizisi Geliyor: Kötü Ruh Geri Dönüyor
- Reklam -
- Reklam -

Poltergeist dizisi için hazırlıklar başladı. Korku sinemasının klasiklerinden biri olan ve Steven Spielberg’ün senarist olarak dahil olduğu Kötü Ruh filmi TV yapımına uyarlanıyor.

1982 yılında vizyona giren ve fantastik korku türlerini harmanlayan yapım bir televizyon dizisi olarak hayata geçirilecek. Amazon MGM Studios tarafından geliştirilen proje, orijinal Spielberg filmiyle bağlantılı olacak ve korku severler için heyecan verici bir deneyim sunmayı hedefliyor.

1982 yapımı Poltergeist, Teksas Katliamı yönetmeni Tobe Hooper tarafından yönetilen ve Spielberg’ün yanı sıra Michael Grais ve Mark Victor tarafından yazılan senaryosuyla öne çıkıyor. Filmin hikâyesi, bir banliyö ailesinin genç kızlarının hayaletler tarafından kaçırılmasının ardından yaşanan olaylara odaklanıyor. İlk yapımın oyuncuları arasında ise JoBeth Williams, Craig T. Nelson ve Beatrice Straight gibi isimler yer alıyordu.

- Reklam -

Kötü Ruh, 10,7 milyon dolarlık bir bütçesine karşılık olarak dünya çapında yaklaşık 121 milyon doların üzerinde hasılat yaparak büyük bir başarı elde etmişti. Ayrıca en iyi görsel efekt, en iyi ses efekti kurgusu ve en iyi orijinal müzik olmak üzere üç dalda Akademi Ödülü’ne aday gösterildi. Bu başarı devam filmleri ve 2015 yapımı sıfırlanan yeniden yapımı da beraberinde getirdi.

Poltergeist Dizisi Orijinal “Kötü Ruh” Filmi Evreninde Geçecek

Poltergeist Dizisi Geliyor: Kötü Ruh Geri Dönüyor

Variety’nin haberine göre henüz senarist atanmamış ve hikâye detayları açıklanmamış olsa da planlanan Poltergeist televizyon dizisi ilk filmin evreninde geçecek. Spielberg’ün veya orijinal filmde çalışmış isimlerin dizide katkısı olup olmayacağı da şimdilik belli değil. Filmin hangi platformda yayınlanacağı konusunda da bir bilgi verilmedi, ancak projenin arkasında Amazon olduğu için Prime Video’ya çıkması en yüksek olasılık gibi gözüküyor.

- Reklam -

Darryl Frank ve Justin Falvey, Amblin Television adına yürütücü yapımcılık yapacak. Amblin 1982 yapımı filmin yapımcılığını üstlenmiş, Steven Spielberg de hikâyeyi bulmuş, senaryoyu birlikte yazmış ve yapımcılığını üstlenmişti. Dizinin filmin dünyasında geçeceği gerçeğinin ötesinde şu anda paylaşılacak herhangi bir konu detayı yok.

Poltergeist Dizisi Geliyor: Kötü Ruh Geri Dönüyor

Poltergeist’ın dizi uyarlaması hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Uyarlanmasın demek için geç kalmışız. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Grand Guignol: 20. Yüzyıl Fransız Tiyatrosunda Vahşet Şöleni

20. Yüzyıl Fransa’sında Bir Vahşet Şöleni: Grand Guignol Tiyatrosu

Jungiyen Rüya Analizi: James A. Hall Kitabı Türkçede Çıktı

James A. Hall İmzalı “Jungiyen Rüya Analizi” Türkçe Raflarında