in ,

Stephen King’in Yeni “Salem’s Lot” Uyarlaması Sinemaları Es Geçerek Dijitale Gelebilir

Yeni “Salem’s Lot” film uyarlaması uzun süren bekleyişin ardından rotasını dijitale kırabilir. Warner Bros., filmi vizyona sokmamayı planlıyor.

Yeni Salem's Lot Uyarlaması - Stephen King - Max
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Salem’s Lot filmi vizyonu es geçerek doğrudan Warner Bros. Discovery’nin dijital yayın platformu Max’e çıkabilir.

Türkçeye Korku Ağı olarak tercüme edilen Stephen King romanı Salem’s Lot, ilk defa 1975 yılında yayımlanmış ve King’in klasikleri arasındaki yerini almıştı.

1979’da Tobe Hooper imzasıyla televizyona uyarlanan yapım, 3 saat 20 dakikalık ekran süresiyle kitabın ruhunu yakalamayı başarmıştı. Sonrasında 2004 yılında iki bölümlük bir mini dizi adaptasyonu gelmiş ancak film hayranlarından aradığı ilgiyi görememişti.

- Reklam -

2019’dan beri konuşulan yeni Salem’s Lot uyarlaması ise bugüne dek oldukça sıkıntılı bir süreç yaşadı. COVID-19 pandemisi nedeniyle yaşanan ertelemelere, bu yılki senarist ve oyuncu grevleri de eklenince yapım kendisine bir yayın takvimi bulmakta zorluk çekti.

Yeni Salem’s Lot Filmi Vizyona Girmek Yerine Max’te İzleyicilerle Buluşabilir

Variety’nin haberine göre Warner Bros.’un uzun süredir üzerinde çalıştığı Salem’s Lot, sinemalarda gösterime girmek yerine doğrudan Max üzerinden yayına alınacak.

Gary Dauberman’ın yönetmenliğini üstlendiği projenin çekimleri bir yıldan uzun zaman önce tamamlandı. Ancak gecikmeler ve dış etkenler nedeniyle film bir türlü izleyiciye ulaştırılamadı.

Yeni Salem's Lot Uyarlaması - Stephen King - Max WB

Warner Bros.’un Salem’s Lot’u Max yayın servisine taşımasının nedeni ise devam eden oyuncu grevi ya da yapımın kalitesindeki bir eksiklik değil. WB zaten bu yapımı bir süredir Max için değerlendiriyordu. Bununla birlikte filmin dijitale çıktıktan sonra uygun bir takvimde gösterime de sokulabileceği belirtiliyor. Bir stüdyo yöneticisi ise, “Filmin gelecekteki dağıtım planları hakkında henüz bir karar çıkmadı,” ifadesini kullanıyor.

2019 yılında duyurulan yapımda çekimler 2021’de başlamıştı. Orijinal plana göre yapımın 2022 yılı içerisinde gösterime girmesi planlanıyordu. Ancak COVID-19 gecikmeleri sonrası yapım 2023’ün ortalarına ertelendi. Ancak stüdyo, yaşanan grevler nedeniyle birçok yapımının çekim takvimini güncellemek durumunda kaldı ve Stephen King uyarlaması için uygun bir boşluk belirtilmedi.

Yeni yapım, TV uyarlamalarının ardından Salem’s Lot’un hikâyesini uzun metraj olarak ele alan ilk proje olacak. Film yeni bir roman yazmak için memleketi Jerusalem’s Lot’a dönen yazar Ben Mears’ı (Lewis Pullman) takip edecek. Mears’ın kasabanın Barlow adlı bir vampirin saldırısı altında olduğunu fark etmesiyle işler karışacak ve Mears nihayetinde hem kendisini hem de kasabayı kurtarmak için harekete geçecek.

- Reklam -

Yeni Salem's Lot Uyarlaması - Stephen King

Filmin oyuncu kadrosunda Lewis Pullman’a Alfre Woodard, Makenzie Leigh, Bill Camp, William Sadler, Spencer Treat Clark ve Pilou Asbæk eşlik ediyor.

Dauberman daha önce It ve It Chapter Two filmlerinin senaryosunu kaleme alarak King ile çalışma fırsatı bulmuştu.

Filmin yapımcıları arasında New Line Cinema, Atomic Monster, Warner Bros., Vertigo Entertainment ve Mark Wolper Organization yer alıyor. Dauberman aynı zamanda filmin yönetici yapımcılığını da üstleniyor.

Salem’s Lot filmi için şimdilik bir yayın tarihi belirtilmedi.

Yeni Salem’s Lot film uyarlaması hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Attack on Titan İzleme Sırası 2023 -Shingeki no Kyojin

Attack on Titan İzleme Sırası Nasıl Olmalı?

Eden Filmi Kadrosu

“A Beautiful Mind”ın Yönetmeninden Hayatta Kalma Temalı Gerilim Filmi Geliyor: “Eden” Kadrosu Yıldızlarla Dolu