in , ,

“Doctor Who”nun 60. Yılına Özel Yayınlanan Yeni Kısa Film Dalek Irkının Kökenine Dair Bir Gizemi Aydınlatıyor

“Doctor Who” dizisi 60. yıldönümünü kutlarken David Tennant 14. Doktor olarak Dalek ırkının kökenine dair önemli bir soruya cevap buluyor.

Doctor Who'daki Dalek Irkının Kökeni Aydınlatıldı | Video
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Who dizisi 60. yıldönümünü kutlamaya devam ediyor. David Tennant 14. Doktor rolünü yinelerken BBC Children in Need programı kapsamında Dalek ırkının kökenine dair gizemlerden biri kısa film eşliğinde açıklanıyor.

Yeni yayınlanan kısa film, Dalek’lerin ikonik kollarının nasıl ortaya çıktığını açıklıyor. Dalekler, bir zamanlar Kaled olarak anılan insansı bir ırk olan ve radyasyon ve deneylerle dönüştürülen Skaro gezegeninin küllerinden ortaya çıkmıştı. Tuzluğa benzeyen şekilleri aslında mutant formlarını barındırmak için mükemmel bir şekilde tasarlanmış bir seyahat makinesi görevi görüyor. Tasarımlarının her yönü dikkatle düşünülmüş. Haliyle çoğu kişinin ilk bakışta fark edebileceğinden çok daha fazla silaha sahipler.

Bununla birlikte Daleklerle ilgili tuhaflık, iki silah kollarının olması ve bunlardan birinin de abartılı şekilde tuvalet pompasına benzemesi. Resmi olarak “manipulator arm” olarak adlandırılan tüm Dalek teknolojisi bu pompalar tarafından kullanılmak üzere şekillendirildi. Daleklerin süper silahlara olan takıntısı düşünüldüğünde tuvalet pompası aşırı basit bir görünüme sahip. İşte Doctor Who Children In Need adlı kısa filmle birlikte bu kolun kökenine dair yeni bir detay ortaya çıktı.

- Reklam -

Doctor Who Daleklerin Kökeni

Kısa film, Doktor’un TARDIS’iyle giriş yaptığı bir laboratuvarda geçiyor. TARDIS’in ani inişi orada bulunan bir Dalek prototipinin kollarından birini kaybetmesine neden oluyor. Utanan ve zaman çizgilerinin değişmesinden dolayı biraz sarsılan Doktor aceleyle bir pompa kapıyor ve onu kırdığı kol yuvasına sokması için oradaki çalışana uzatıyor. Bu olay zinciri sonucunda Daleklerin ikonik kollarının doğmasına sebep oluyor.

Kısa filmin tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.

Doctor Who’daki Dalek Irkının Tuhaf Kolları Nasıl Ortaya Çıktı?

YouTube video

(Kısa filmi YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Kısa film komik ve klasik hikâyeleri pek çok farklı şekilde yorumluyor. Doktor, çılgın bilim insanı Davros’la ilk kez karşılaştığı “Genesis of the Daleks” hikâyesinin adını bile anıyor. Kendisi sadece kola ilham vermekle kalmıyor, aynı zamanda yanlışlıkla Daleklere isimlerini ve sloganlarını da veriyor. Son olarak Doktor’un zaman çizgilerinin kaos içinde olduğu hakkında bir yorumu da izleyicilere bu sahneyi Doctor Who kanonunun bir parçası olarak görüp görmeme konusunda serbestlik tanıyor.

Bununla birlikte dizinin toplamda üç bölümden oluşacak olan 60. yıl macerasının ilk bölümü 25 Kasım’da, ikincisi 2 Aralık’ta ve son olarak üçüncü bölümü ise 9 Aralık’ta hem BBC hem de dünyanın geri kalan bölgelerinde Disney+’ta yayınlanacak.

Doctor Who Kayıp Bölümleri

Daleklerin kökenine eğlenceli bir bakış getiren David Tennant’lı bu kısa filmi siz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Japonya'daki Kazıda 100.000 Madeni Para Bulundu

Japonya’da Bir Kazı Alanında 2.000 Yıllık Geçmişe Sahip 100.000 Madeni Para Bulundu

22 Işık Yılı Uzaklıkta Dünya Benzeri Gezegen Keşfedildi

Yalnızca 22 Işık Yılı Uzakta Bulunan Dünya Benzeri Yeni Bir Gezegen Keşfedildi