Menu
in , ,

George R.R. Martin, “Elden Ring”in Olası Film Uyarlaması Hakkında İpuçları Verdi

George R.R. Martin, FromSoftware’ın büyük yankı uyandıran aksiyon RPG oyunu “Elden Ring”in film veya dizi uyarlaması üzerine konuştu.

Fantastik kurgu dünyasının ünlü yazarı ve Game of Thrones serisinin yaratıcısı George R.R. Martin, son blog gönderisinde FromSoftware’ın popüler oyunu Elden Ring’in olası bir film veya televizyon dizisi uyarlaması hakkında açıklamalarda bulundu. Yazarın açıklamaları hayranlar arasında heyecan uyandırırken projenin gerçekleşme ihtimalini de güçlendirdi.

Elden Ring 2022 yılında piyasaya sürüldüğünden beri oyun dünyasında büyük bir etki yarattı. George R.R. Martin’in oyunun zengin dünyasını ve arka plan hikâyesini oluşturmasıyla, FromSoftware’ın zorlu oynanış mekaniklerinin bir araya gelmesi, oyunu benzersiz bir deneyim haline getirdi. Oyunun başarısı 25 milyon kopya satışıyla da tescillendi.

Martin blog yazısında şu ifadeleri kullandı:

- Reklam -

“Bir de, Elden Ring’e dayalı bir sinema filmi veya televizyon dizisi hakkında duyduğunuz söylentilere gelince… Söyleyecek hiçbir şeyim yok. Tek kelime etmeyeceğim, hayır, hiçbir şey, hiçbir şey bilmiyorum, benden tek bir çıt bile duymadınız, sus pus oldum. Ne söylentisi?”

Bu üstü kapalı açıklama projenin varlığını ne doğruluyor ne de yalanlıyor. Ancak birçok hayran için bir şeylerin pişmekte olduğuna dair güçlü bir izlenim bırakıyor.

FromSoftware’ın başkanı Hidetaka Miyazaki, daha önce The Guardian’a verdiği bir röportajda Elden Ring’in başka bir yorumunu veya uyarlamasını reddetmek için hiçbir neden görmediğini belirtmişti.

“Örneğin bir film olabilir. Ancak ben veya FromSoftware’ın farklı bir medyada bir şey üretme bilgisi veya yeteneği olduğunu düşünmüyorum. İşte burada çok güçlü bir ortak devreye girebilir.”

George R.R. Martin’in Katkısıyla Hazırlanan “Elden Ring” En Ünlü Uyarlamalar Arasında Yerini Alabilir

Son yıllarda video oyunu uyarlamaları Hollywood’da yükselen bir akım haline geldi. The Legend of Zelda gibi popüler markalardan, 90’ların unutulmuş klasiklerinden Golden Axe’e kadar birçok oyun sinema veya televizyon projelerine adapte ediliyor. Elden Ring’in de kendine has yapısı ve derinliğiyle bu adaptasyonlar arasında özel bir yere sahip olacağı düşünülüyor.

Elden Ring’in yakın zamanda çıkan DLC’si Shadow of the Erdtree’nin başarısı da, markanın popülerliğini kanıtlar nitelikte. DLC, sadece üç günde beş milyon kopya satarak büyük bir başarıya imza attı. IGN’in Shadow of the Erdtree incelemesi genişleme paketine 10 üzerinden 10 puan vererek, ana oyunun kalitesini ve derinliğini başarıyla sürdürdüğünü belirtti.

Şu an için olası Elden Ring uyarlamasıyla ilgili herhangi bir yönetmen veya yapımcı ismi duyurulmadı. Ancak Martin’in ve Miyazaki’nin açıklamaları, projenin geliştirilme aşamasında olabileceğini düşündürüyor. Hayranlar Elden Ring’in zorlu oynanışının ve zengin dünyasının nasıl bir görsel şölene dönüşeceğini merakla bekliyor.

Sizce Elden Ring film mi, yoksa diziye mi uyarlanmalı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Movie Web, IGN

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Yorum Yap

Exit mobile version