Menu
in ,

“Kötü Ruh” Efsanesi Yeniden Diriliyor: Genç Yönetmen Francis Galluppi’den Yeni “Evil Dead” Filmi Geliyor

Korku sinemasının kült klasiği Evil Dead, usta yönetmen Sam Raimi’nin onayıyla genç yetenek Francis Galluppi’ye emanet edildi.

Sam Raimi’nin efsanevi korku serisi Evil Dead, yepyeni bir filmle geri dönüyor. Genç yönetmen Francis Galluppi, Raimi’nin de desteğiyle yeni Kötü Ruh filminin yönetmen koltuğuna oturdu.

Mütevazı bir başlangıçtan zirveye uzanan Evil Dead serisi, sinema tarihinin en ilham verici hikâyelerinden biri. 1981 yılında Bruce Campbell ve diğer dört amatör oyuncu tarafından, 400.000 dolarlık bütçeyle ve basit özel efektlerle çekilen ilk filmi, beklenmedik bir başarı elde ederek kült bir klasik haline geldi.

Arkadaş grubunun antik Necronomicon kitabıyla uyandırdığı iblisler ve kanlı mücadeleler, izleyicileri büyüledi. 1985 yılında Evil Dead 2 ile Raimi’nin kara mizah tutkusu seriye dahil oldu ve Orta Çağ’da geçen Army of Darkness filmiyle birlikte üçleme tamamlandı. 2013 yılında Fede Álvarez tarafından orijinal filmin yeniden çekimi yapıldı ve ardından Bruce Campbell’ın başrolünde yer aldığı Ash vs Evil Dead dizisi üç sezon boyunca Starz ekranlarında yer aldı. 2023 yılında ise Lee Cronin’in Evil Dead Rise filmi vizyona girerek seriye yeni bir soluk getirdi ve gişede büyük bir başarı yakaladı.

- Reklam -

Sam Raimi’den Yeni Evil Dead Filmi Yönetmeni Francis Galluppi’ye Övgü

Deadline’ın haberine göre Francis Galluppi, Raimi’ye sunduğu özgün fikirleriyle usta yönetmeni etkilemeyi başardı ve projenin başına getirildi.

Sam Raimi, Galluppi’yi şu sözlerle övdü:

“Francis Galluppi, gerilimi ustaca yöneten ve izleyiciyi nefessiz bırakan şiddet sahneleri yaratmada oldukça başarılı bir hikâye anlatıcısı. İlk uzun metrajlı filmi The Last Stop in Yuma County’de de bu yeteneğini kanıtlamış bir yönetmen.”

Bir önceki yıl Fantastic Fest’te prömiyerini yapan ve 10 Mayıs’ta vizyona girecek olan The Last Stop in Yuma County, ıssız bir motele düşen bir bıçak satıcısının iki banka soyguncusuyla yüzleşmesini anlatan bir suç gerilimi filmi. Jim Cummings, Jocelin Donahue ve Richard Brake’in başrollerini paylaştığı film, Galluppi’nin yönetmenlik yeteneğinin yanı sıra gerilim ve aksiyonu ustalıkla harmanladığını da gösteriyor. Galluppi ayrıca, indie rock grubu Mt. Joy için de etkileyici müzik videoları yönetmesiyle dikkat çekmişti.

Yeni Evil Dead Filmi Ne Zaman Çıkacak?

Francis Galluppi’nin Evil Dead projesi, serinin yapım aşamasındaki tek filmi değil. Bruce Campbell’ın da açıklamalarına göre, Evil Dead filmleri “iki üç yılda bir” izleyiciyle buluşmaya devam edecek ve serinin kanlı macerası kesintisiz şekilde sürecek. Şu anda onaylanmış olan ve geçen şubat ayında ortaya çıkan bir spin-off projesi var. Söz konusu proje Sébastien Vanicek’e emanet edilmiş durumda.

Galluppi’nin Evil Dead filmiyle ilgili çalışmalar henüz başlangıç aşamasındayken, filmin vizyon tarihi de belirsizliğini koruyor.

Yeni filmden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Yorum Yap

Exit mobile version