in ,

Yeni “Evil Dead” Spin-off’u Geliyor: Yönetmen Koltuğunda Sébastien Vanicek Yer Alacak

Yeni Evil Dead spin-off filmi hakkında detaylar belli oluyor. Kült korku serisinin yeni macerasında yönetmen koltuğu Sébastien Vanicek’e emanet ediliyor.

Yeni Evil Dead Spin-off Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Evil Dead spin-off filminin yönetmenliğini Vermin ile adından söz ettiren Sébastien Vanicek üstlenecek.

1981 yılında vizyona giren Sam Raimi imzalı The Evil Dead ile korku sinemasında yeni bir dönem başladı. Zaman içerisinde devam filmleri, çizgi romanlar ve grafik romanlarla genişleyen evren son olarak 2023’te Rise ile geri döndü. Lee Cronin tarafından yazılıp yönetilen Rise, hem eleştirel açıdan hem de ticari olarak başarı elde etti ve dünya çapında 147 milyon dolar gişe hasılatı yaptı. Böylelikle 2023 yapımı film serinin en yüksek hasılatlı yapımı oldu.

Sevilen korku serisinin sıradaki adımı ise yine bir yan macera olacak. Aradan geçen bir yılın ardından Deadline Raimi’nin Evil Dead serisinin bir sonraki filmi için harekete geçtiğini duyurdu.

- Reklam -

Yapım için “spin-off” tanımlaması yapılırken Sam Raimi projeyi bağımsız korku yönetmeni Sébastien Vanicek ile birlikte yazacak. Yönetmen koltuğunda ise 2023 yılında Vermin adlı bağımsız korku yapımıyla adını duyuran Vanicek yer alacak.

Yeni Evil Dead Spin-off Film

Raimi ve yapım ortağı Robert Tapert ise Ghost House Pictures şirketi adına projenin yapımcılığı üstlenecek.

Yeni Evil Dead Spin-off Filmi Hakkında Bilinen Detaylar Sınırlı

Rise’ın vizyona girdiği tarihlerde Evil Dead serisinin yola nasıl devam edeceğine dair çeşitli görüşmeler vardı. Cronin’in devam macerası için dört farklı fikre sahip olduğunu belirtmişti. Yapımcı Bruce Campbell da Aralık 2023’te seride çeşitli geliştirme aşamalarında olan “birkaç” proje daha olduğunu doğrulamıştı. Bu projelerden biri Ash vs Evil Dead dizisinin yeniden canlandırılmasıydı.

- Reklam -

Stüdyonun yeni yapımda hangi projeyi tercih ettiği şimdilik bilinmese de film için bağımsız bir yönetmenle anlaşmaları serinin yaratmaya başladığı gelenek açısından önemli bir nokta olarak yorumlanıyor. Raimi’den sonra 2013 tarihli yapımın başına geçen Fede Álvarez o yapımla adını geniş kitlelere duyurmuş ve ardından Don’t Breath ve Alien: Romulus ile yolculuğuna devam etmişti.

Yeni Evil Dead Filmi

Cronin de Evil Dead Rise için seçildiğinde korku sinemasının yükselen isimleri arasında yer alıyordu. Cronin Rise sonrası The Hole in the Ground ile beğeni toplamıştı. Vanicek ise örümcek korkusunu işleyen Vermin ile birçok festivalden ödülle döndü.

Sizin yeni Evil Dead spin-off filmi hakkındaki beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Konami Anime Stüdyosu Kurdu

Konami Anime Stüdyosu Kuruyor: Şirketin İkonik Oyunları Animeye Uyarlanıyor

Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi'nin 162. Sayısı Yayında: "Perili Ev Öyküleri"

Aylık Öykü Seçkisi’nin 162. Sayısı Yayında: “Perili Ev Öyküleri”