in ,

Gerçekliğin Birbirine Karıştığı Tekinsiz Çizgi Roman “Gerçeklik Düğümü” Okurla Buluşuyor

Öner Tavtay’ın yazıp Bora Arslanbulut’un resimlediği Gerçeklik Düğümü çizgi romanı Marmara Çizgi etiketiyle raflardaki yeirni alıyor.

Gerçeklik Düğümü - Çizgi Roman
- Reklam -
- Reklam -

Öner Tavtay’ın senaryosunu yazdığı ve Bora Arslanbulut’un çizerliğini üstlendiği Gerçeklik Düğümü çizgi romanı okurların karşısına çıkıyor. Marmara Çizgi tarafından yayımlanan eser, birbirine dolanan bir gerçekliğin içine sıkışmış Özkan’ın hikâyesini takip ediyor.

Gerçeklik Düğümü’nün konusu şu sözlerle aktarılıyor:

“Ünlü bir iş insanının kuryesi olarak çalışan Özkan, bir olay yüzünden hafızasına güvenemeyecek hâle gelmiştir. Bu olayın temelinde yer alan çantayı tüm hikâye boyunca arayan Özkan, kendini geçmiş ve şimdiki zaman arasında sıkışmış hâlde bulur. En yakın arkadaşı Serter, sevgilisi Selen, patronu Münir Bey ve Münir Bey’in birlikte iş yaptığı Meran Hanım ile kuryesi Çaylan’ın da içinde bulunduğu bir labirente sıkışan Özkan, bir çıkış yolu aramaktadır.”

- Reklam -

Gerçeklik Düğümü - Çizgi Roman

Gerçeklik Düğümü – Öner Tavtay ve Bora Arslanbulut | Arka Kapak Tanıtımı

Günlük işlerinizi yürütürken hiç kendi hayatınıza yabancılık hissettiniz mi?

Özkan, yaptığı pis işlerin detayını sorgulamayan kendi halinde bir genç. Ama rutininin kırıldığı o çılgın günlerden birinde olaylar sarpa sarmaya, gerçeklikleri birbirine dolanmaya başlıyor. Özkan’ın çürümüş ve yıpratıcı düzenin içinde verdiği savruk mücadele ve zorlu hayatına giren imkansız varlıklar onu ve etrafındaki herkesi şaşkına çevirecek.

Öner Tavtay’ın yazıp Bora Arslanbulut’un resimlediği Gerçeklik Düğümü hepimizin bildiği hayat kargaşasına yepyeni bir yorum getiriyor.

- Reklam -

Toplamda 120 sayfadan oluşan Gerçeklik Düğümü çizgi romanı Haziran 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Gerçeklik Düğümü - Çizgi Roman

Çizgi Roman Yazarı Öner Tavtay Kimdir?

1988’de İstanbul’da doğan Öner Tavtay, Selçuk Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. 2017 yılında Devrim Kunter’in Çizgi Roman Atölyesi’yle birlikte ilk amatör çizgi roman yazarlığı deneyimini yaşadı. Atölyeden bir ekiple birlikte İsimsiz Dünya Çizgi Roman Fanzini’ni yayımladı. En büyük hayali Image Comics ve Boom Studios ile çalışmak olan Tavtay; Alan Moore, Warren Ellis, Jeff Lemire ve Rick Remender gibi sanatçılara hayran.

Çizer Bora Arslanbulut Kimdir?

1998’de Ankara’da doğan Bora Arslanbulut, Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu ve Kanada’daki Centre of Entertainment Arts’ta 3D Animasyon/Model eğitimi aldı. 2015 yılından beri çizgi roman alanında çalışmalar yürüten Arslanbulut bu süreçte kısa film posterleri; festival, dergi ve kitap illüstrasyonları çizdi. Centre of Entertainment Arts’ta eğitmen olarak çalışmalarını sürdüren sanatçı; çizgi roman macerasına ilk adımını çocukluk yıllarında eline aldığı ilk Spider-Man sayısıyla başladı.

Gerçeklik Düğümü hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, çizgi roman dünyasından yeni haberler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Captain Laserhawk Fragmanı: Far Cry Animesi Yolda

Ubisoft’un Hazırladığı Far Cry Animesi Netflix’e Geliyor: İşte “Captain Laserhawk”tan İlk Fragman

Zaman Çöktü - Y. Hakan Erdem

Y. Hakan Erdem’in Distopik Bilimkurgu Romanı “Zaman Çöktü” Yeniden Raflarda