Menu
in ,

Yeni “Maymunlar Cehennemi” Filmi “Kingdom of the Planet of the Apes”ten İlk Yorumlar: “Nefes Kesici Bir Şölen”

Kingdom of the Planet of the Apes yorumları sosyal medyada yer almaya başladı. “Maymunlar Cehennemi”nde yeni dönem ses getiren bir açılışa imza attı.

Kingdom of the Planet of the Apes yorumları ön gösterim sonrası medyada öne çıkmaya başladı. Eleştirmenler, yeni Maymunlar Cehennemi yapımının sinema dilinden ve görselliğinden övgüyle söz etti.

Kingdom of the Planet of the Apes (Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık) ilk izleyicilerinin karşısına çıktı. Wes Ball’ın yönetmenlik koltuğunda yer aldığı yapım Maymunlar Cehennemi serisini devam ettirirken epik maceraya farklı bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor.

İlk defa 1968 yılında vizyona giren Planet of the Apes sinema dünyasının ikonik yapımları arasında yer almayı başarmış ve yakaladığı başarı sonrasında birçok farklı biçimde beyaz perdeye ve televizyona uyarlanmıştı. Serinin yeni filmi Kingdom of the Planet of the Apes de macerayı bir sonraki aşamaya taşımaya hazırlanıyor. Son paylaşılan fragmanından bu yana beklentileri yükselten yapım yeniden perdeye taşınan üçlemeden yaklaşık 100 yıl sonrasını konu alıyor.

- Reklam -

Serinin dördüncü filmi ön gösterim sonrasında izleyici ve eleştirmenlerden son derece olumlu notlar almayı başardı. Yapım güncel olarak Rotten Tomatoes’ta %82 eleştirmen skoruna, %83 izleyici skoruna sahip.

Eleştirmenler tarafından ön gösterim sonrası paylaşılan yorumları sizler için derledik.

Kingdom of the Planet of the Apes Yorumları Övgü Dolu

“Maymunlar Cehennemi Evreni İçin Yeni ve Güçlü bir Film”

Next Best Picture’dan sinema eleştirmeni Matt Neglia yeni Maymunlar Cehennemi filminin en az üçleme kadar kusursuz olduğunu söyledi:

“Ne kadar güzel bir gün! Kingdom of the Planet of the Apes, Maymunlar Cehennemi serisine güçlü bir film daha katıyor. Oldukça beğendim, neredeyse kusursuz olan üçleme kadar iyiydi. Wes Ball, son filmden sonra gerçekleşen olayları dikkatli bir şekilde anlatmış. Mesih benzeri bir efsane haline gelen Ceaser’ın hikâyesinin evrendeki iyi ve kötü yorumlamalarını ele almış. Bununla birlikte bize dokunan yeni karakterleri de eklemiş. Owen Teague, Kevin Durand ve Peter Macon güzel oyunculuklar sergiliyor. Duygusal yapısını kaybetmeden Avatar: The Way of Water filminden bu yana gördüğüm en iyi görsel efektleri kullanmayı başarmış.”

“Heyecanlandıran Bir Macera Filmi”

Next Best Picture yazarı ve eleştirmen Daniel Howat filmde dair takipçileri ile şunları paylaştı:

Kingdom of the Planet of the Apes tahtın haklı varisi. Evrenin geleceğine doğru yapılan bu cesur atlayış beni kendine çekti.

“Gerçekten heyecanlandıran bir macera filmi. Belki son filmlerden daha geniş çaplı bir yapım ama en az öncekiler kadar duygusal bir altyapısı da var.”

“Yeni Bir Epik Efsanenin Başlangıcı”

Yazar Brandon Davis, Wes Ball yönetmenliğindeki yapımın yeni bir efsanenin başlangıcı olduğunu ifade etti:

“Kingdom of the Planet of the Apes klasik bir yaz gişe filmi.

“Yeni zaman çizgisine ve karakterlere alışması birazcık zaman alıyor belki ama sonrasında bir daha geri dönüp bakmıyorsunuz. Görsel efektler ağzınızı açık bırakıyor. Oyunculuklar çok iyi.

“Yeni bir epik efsanenin başlangıcı gibi. Bir sonraki film bir an önce çıkmalı.”

“Maymunlar Serisi için ‘Yeni Bir Umut’”

Digital Spy’dan eleştirmen Griffin Schiller ise sosyal medya üzerinden takipçileri ile fikirlerini paylaştı ve şunları yazdı:

“Maymunlar Wes Ball’ın MUHTEŞEM Kingdom of the Planet of the Apes filmi ile daha önce olmadıkları kadar GÜÇLÜ. Caesar’ın mirasının geldiği karmaşık nokta, gerçek ve yalanların, bilgi ve gücün kendini bulma macerasında ortaya çıkıyor. Nefes kesici bir görsel şölen! Maymunlar serisi için ‘Yeni Bir Umut’”

“Alışması Zor Başlangıç, Merak Uyandıran İkinci Perde ve Çarpıcı Son”

Digital Spy eleştirmeni Ian Sandwell filmin merak uyandıran finaline dikkat çekti:

“Kingdom of the Planet of the Apes seri için başarılı bir devam filmi. Başlangıçta birazcık sendeliyor fakat ikinci perdede başarılı bir şekilde merak uyandırıyor ve çarpıcı şekilde final yapıyor. Böylesi bir son sonrasında (macera) nasıl devam edecek merak ediyorum.”

“En Başarılı Serinin Başarısını Sağlamlaştırıyor”

Geeks of Color platformundan Dorian Parks ise düşüncelerini şu sözlerle aktardı:

“Maymunlar Cehennemi üçlemesinin büyük bir hayranıyım ve Kingdom of the Planet of the Apes filmine bayıldım. Bu film şimdiye kadar yapılmış en iyi serinin başarısını sağlamlaştırıyor!”

“Yaratıcı Aksiyon ve Görsel Efektler”

Fandango yazarı Erik Davis filmin aksiyon sekanslarından övgüyle bahsetti:

“Maymunlar birlikte güçlü, Kingdom of the Planet of the Apes de öyle. Yaratıcı aksiyon sekansları ve etkileyici görsel efektleriyle birlikte sizi etkileyen ve heyecanlandıran yeni bir yapım. Özünde aile ve geleneklerle ilgili bir hikâye anlatsa da altında yatan çok daha büyük ve farklı bir anlatımı var. Bayıldım.”

“Mitolojiyi Eğlenceli ve Kusursuz Bir Şekilde Devam Ettiriyor”

Ödüllü yapımcı, yazar ve eleştirmen Scott Mantz serinin yeni filmine dair fikirlerini paylaştı:

Star Trek ve The Beatles kadar sevdiğim bir şey daha varsa o da Planet of the Apes filmleridir -ilk filmler ve yeni üçleme-. Kingdom of the Planet of the Apes filmine bayıldım. Mitolojiyi eğlenceli ve kusursuz bir şekilde devam ettiriyor!”

“Sonuna Pek Bayılmasam da Eğlenceliydi”

io9 yazarı Germain Lussier filmin sonunu pek beğenmediğini fakat onun dışında eğlenceli bir yapım olduğunu dile getirdi:

Kingdom of the Planet of the Apes, Maymunlar Cehennemi efsanesini gururlandırıyor. İnanılmaz görsel efektler ve oyunculuklar ile geniş çaplı bir macera sunuyor.

“Söyleyecek ÇOK şeyi var ve bu sebeple de tema olarak biraz karışık. Ayrıca filmin sonuna pek bayılmadım. Ama bunlar eğlenceli ve izlenebilir bir yapımdaki ufak aksaklıklar.”

The Maze Runner yönetmeni Wes Ball’ın kameraya aldığı yapımın oyuncu kadrosunda Freya Allan, Dichen Lachman, Kevin Durand, Owen Teague, William H. Macy ve Peter Macon gibi isimler yer alıyor.

Kingdom of the Planet of the Apes filmi 10 Mayıs 2024 tarihinde vizyona girdi.

Kingdom of the Planet of the Apes filmi hakkındaki yorumlar sizleri de heyecanlandırdı mı? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version