in , ,

“Maymunlar Cehennemi” Evreninde Geçen “Kingdom of the Planet of the Apes” Filminden Yeni Fragman

Kingdom of the Planet of the Apes filmi için yeni bir fragman paylaşıldı. Maymunlar Cehennemi evreninde yeni dönemin kapıları aralanıyor.

Kingdom of the Planet of the Apes Filmi Yeni Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Kingdom of the Planet of the Apes filminden yeni fragman yayınlandı. Maymunlar Cehennemi serisi sıradaki adımıyla geri dönmeye hazırlanıyor.

Pierre Boulle’nin dünya çapında milyonlarca okura ulaşan bilimkurgu kitabı Maymunlar Gezegeni (La Planète des singes) edebiyat sahnesine 1963 senesinde çıktı. O günden beri bir tür bilimkurgu kültü olarak kabul edilen roman, aynı zamanda beyaz perdenin en meşhur serilerinden birisinin de ilham kaynağı konumunda.

1968’de vizyona giren ilk Maymunlar Gezegeni’yle birlikte devam maceraları, TV diziler, remake ve reboot’lar ile The Apes hacimli bir kültür ikonu hâline gelmiş durumda.

- Reklam -

Kingdom of the Planet of the Apes Filmi Yeni Fragman 2024

Serinin son halkası ise Kingdom of the Planet of the Apes olacak. İlk maceradaki ruhu geri getirmeyi hedefleyen yapım, zaman çizelgesinde de ileri bir tarihe sıçrama yapmaya ve maymunların baskın tür hâline geldiği bir döneme odaklanmaya hazırlanıyor. Maymunlar Gezegeni’nin son iki filminde yönetmen koltuğuna oturan Matt Reeves, sıradaki adımda yerini The Maze Runner ile tanınan Wes Ball’a bırakıyor.

Yapımın oyuncu kadrosunda Freya Allan, Dichen Lachman, Kevin Durand, Owen Teague, William H. Macy ve Peter Macon gibi isimler yer alıyor.

Geçen kasım ayında yayınlanan ilk fragmanın ardından, dün gece gerçekleştirilen Super Bowl LVIII etkinliği, yapımdan yeni bir tanıtıma ev sahipliği yaptı.

Kingdom of the Planet of the Apes Filminden Yeni Fragman | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

2010’larda yeniden başlayan Planet of the Apes üçlemesinin devam filminde yönetmen Wes Ball, izleyicileri yeni bir döneme hazırlamayı amaçlıyor. War For the Planet of the Apes’te yaşananlardan 300 yıl sonra geçen yapım, kendi Bronz Çağı’na giren maymun toplumunun gelişimini gözler önüne serecek.

Yeni film Owen Teague tarafından canlandırılan Noa’nın, gizemli bir geçmişe sahip olan bir insanla (Freya Allan) birlikte hem insanlığın hem de maymun türünün geleceğine karar vermek üzere çıktığı yolculuğa odaklanacak. Ayrıca ikili maymun uygarlığını ilerletmek için insan teknolojisini arayan Proximus Caesar’ın büyüyen tehdidiyle de yüzleşmek zorunda kalacaklar.

Kingdom of the Planet of the Apes Film Yeni Fragman

- Reklam -

Yeni bir üçleme başlatmaya hazırlanan yapım için geçen yıl Entertainment Weekly’ye konuşan yönetmen Wes Ball, şu açıklamayı yapmıştı:

“Küstahlık etmek istemiyoruz. Bu filmin başarılı olup olmayacağı sinema tanrılarına kalmış. Ama biz kesinlikle anlatılacak daha çok hikâye olduğunu düşünüyoruz. Üstelik yalnızca Maymunlar Cehennemi’nin mirası açısından değil, yarattığımız karakterler ve düşündüğümüz hikâyeler açısından da. Yani, evet, bundan sonra ne olacağına dair iyi fikirlerimiz var.”

“Kingdom of the Planet of the Apes” ile Yeni Bir “Maymunlar Cehennemi” Serisi Başlıyor

Rise of the Planet of the Apes (2011), Dawn of the Planet of the Apes (2014) ve War for the Planet of the Apes (2017) filmlerinden oluşan Maymunlar Cehennemi üçlemesi hem eleştirmenlerden geçer not almış hem de gişede oldukça başarılı olmuştu.

Üçleme, dikkat çekici görsel efektleri, özellikle de maymunları yaratmak için kullanılan ve sektör için önemli bir sıçrama olarak görülen hareket yakalama teknolojisi nedeniyle övgüyle karşılandı. Andy Serkis’in maymunların lideri Caesar rolündeki performansı, karaktere derinlik ve duygusal karmaşıklık kattığı için büyük beğeni topladı. Filmler ayrıca özenli hikâye anlatımı ve karakter gelişimiyle de birçok eleştirmenden övgü topladı.

Kingdom of the Planet of the Apes Fragmanı Yayınlandı

Üçleme finansal açıdan da başarılı oldu. Seri dünya çapında toplam 1,6 milyar doların üzerinde gişe hasılatı elde edince bir devam macerası da kaçınılmaz oldu.

Kingdom of the Planet of the Apes filmi 10 Mayıs 2024’te vizyona girecek.

Kingdom of the Planet of the Apes filmi hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for midousuji midousuji dedi ki:

    (gönderi yazarı tarafından silindi)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Twisters Film - Fragman

Bir Grup Fırtına Avcısının Hayatta Kalma Hikâyesini Anlatan Yeni “Twisters” Filminden İlk Fragman

Wicked Fragmanı: Oz Büyücüsü'nün Geçmişine Yolculuk

“Wicked” Fragmanı Yayınlandı: Oz Büyücüsü’nün Anlatılmamış Geçmişine Yeni Bir Bakış