in , ,

“Wicked” Fragmanı Yayınlandı: Oz Büyücüsü’nün Anlatılmamış Geçmişine Yeni Bir Bakış

Wicked fragmanı yayınlandı. Popüler müzikale getirilen yeni yorumda Elphaba rolünde Cynthia Erivo ve Galinda rolünde Ariana Grande yer alıyor.

Wicked Fragmanı: Oz Büyücüsü'nün Geçmişine Yolculuk
- Reklam -
- Reklam -

Wicked filminin ilk fragmanı yayınladı. Ünlü Broadway müzikalinin uzun süredir üzerinde çalışılan sinema uyarlamasının birinci bölümü bu yıl içerisinde vizyona girmeye hazırlanıyor.

İkonik hikâyeye getirilen bu yeni yorumda Elphaba rolünde Cynthia Erivo ve Galinda rolünde Ariana Grande yer alıyor. Yapım, Batı’nın Kötü Cadısı’nın anlatılmamış kökenlerine doğru yeni bir yolculuk vaat ediyor.

Gregory Maguire’ın romanından uyarlanan film, Oz Büyücüsü’nün öncesini anlatıyor. Wicked bestecisi ve söz yazarı Stephen Schwartz, müzikalde olduğu gibi sinema filmi uyarlamasının da senaryosunu kaleme aldı. Schwartz’a senaryo yazımında Winnie Holzman eşlik etti. Filmin yönetmenliğini ise Now You See Me 2, G.I. Joe: Retaliation ve In the Heights gibi yapımlardan tanınan Jon M. Chu üstleniyor.

- Reklam -

Wicked Fragmanı Michelle Yeoh

Fragman sadece Cynthia Erivo’nun Elphaba’yı ve Ariana Grande’nin Galinda’yı canlandırmasını tanıtmakla kalmıyor, aynı zamanda Fiyerio rolünde Jonathan Bailey, Madame Morrible rolünde Michelle Yeoh ve esrarengiz büyücü rolünde Jeff Goldblum gibi diğer önemli oyuncuları da ortaya çıkarıyor. Goldblum’un seslendirmesi fragmanın tonunu belirliyor ve Büyücü’nün Elphaba’nın yolculuğu üzerindeki önemli etkisini vurguluyor.

Super Bowl sırasında yayınlanan ilk bölüm fragmanını hemen aşağıdan Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz.

Wicked Fragmanı Türkçe Alyazılı | SEYRET

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Bir dakikalık görüntüler, Elphaba’nın ikonik siyah şapkasından sarı tuğlalara kadar tanıdık unsurların hayat bulduğu Oz’un büyülü diyarına taşınıyor. Film, Elphaba’nın Kötü Cadı’ya evrimini izleyerek Munchkinland ve Emerald City gibi iyi bilinen yerlerde geziniyor. Yönetmen Jon M. Chu, Shiz Üniversitesi gibi pratik setlerle CGI arka planları harmanlayarak Oz’un fantastik özünü yakalamaya çalışıyor. Wicked fragmanının en dikkat çekici bölümlerinden biri de Erivo’nun vokalini sergileyen Birinci Perde kapanış şarkısı “Defying Gravity”ye ilk bakış.

- Reklam -

İlk fragmanın yanı sıra posteri de Super Bowl etkinliği sırasında paylaşıldı:

Wicked Poster

Uyarlama son yıllarda birçok filmin de uyguladığı yolu izleyecek ve iki kısım halinde yayınlanacak. İlk bölümü 27 Kasım 2024’te vizyona girecek. Şu an için ikinci bölümün yayın tarihi belli olmasa da 26 Kasım 2025’te yayınlanması bekleniyor.

Wicked fragmanını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kingdom of the Planet of the Apes Filmi Yeni Fragman

“Maymunlar Cehennemi” Evreninde Geçen “Kingdom of the Planet of the Apes” Filminden Yeni Fragman

En Uzak Einstein Halkası Görüntülendi

Hubble Uzay Teleskobu En Eski Einstein Halkalarından Birinin Büyüleyici Görüntüsünü Yakaladı