in ,

“Kingdom of the Planet of the Apes”in Çıkış Takvimi “Furiosa” ile Çakışınca Vizyon Tarihi Güncellendi

“Kingdom of the Planet of the Apes” filminin vizyon tarihi öne alındı. Yeni “Maymunlar Cehennemi” yapımının takvimi “Furiosa” nedeniyle güncellendi.

Kingdom of the Planet of the Apes Vizyon Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Kingdom of the Planet of the Apes vizyon tarihi yeniden planlandı. Maymunlar Cehennemi serisinin yeni filmi izleyicilerle daha erken buluşacak.

Fransız yazar Pierre Boulle’nin dünyaca ünlü bilimkurgu romanı Maymunlar Gezegeni (La Planète des singes) ilk olarak 1963 yılında yayımlandı. Eser, o tarihten beri bir bilimkurgu kültü olarak anılıyor. Romandan uyarlanan film ise zaman içerisinde devasa bir kültür markasına dönüştü.

1968’de beyaz perdeye taşınan Maymunlar Gezegeni, devam filmleri, TV dizileri, remake ve reboot’lar ile kapsamlı bir medya ürünü hâline geldi.

- Reklam -

Serinin beklenen son filmi Kingdom of the Planet of the Apes için ise geri sayım sürüyor. Son fragmanı geçen kasım ayında yayınlanan yapım, ilk filmin ruhunu geri getirmeyi hedefliyor. Zaman çizelgesinde ileri sıçramaya hazırlanan film maymunların baskın tür hâline geldiği ve insanların onların kölesi olduğu bir dünyada geçiyor. Önceki iki filmde yönetmen koltuğunda yer alan Matt Reeves, yeni macerada koltuğu The Maze Runner ile hatırlanan Wes Ball’a bırakıyor.

“Kingdom of the Planet of the Apes” Vizyon Tarihi Öne Alındı

20th Century Studios Kingdom of the Planet of the Apes’in vizyon tarihini iki hafta öne çekerek filmi 24 Mayıs 2024’ten 10 Mayıs’a kaydırma kararı aldı. Bu sayede yeni Maymunlar Cehennemi macerasının gişede Furiosa: A Mad Max Saga ile aynı gün yarışa başlaması engellenmiş oldu.

Bu tercih, Maymunlar Cehennemi’nin Mad Max yapımı vizyona girmeden önce iki haftalık bir IMAX gösterimine sahip olacağı anlamına geliyor. Seri, ilk defa IMAX perdesine adım atacağı için bu karar yapımcılar için büyük önem taşıyor.

Kingdom of the Planet of the Apes Vizyon Tarihi - Maymunlar Cehennemi

Beklentiler Furiosa: A Mad Max Saga’nın 2024 yazının en çok ses getirecek yapımlarından birisi olması yönünde. Dolayısıyla döneminin bir başka iddialı bilimkurgu yapımı olan Kingdom of the Planet of the Apes için özel bir tercih belirlemek birçoklarına doğru bir strateji gibi görünüyor.

- Reklam -

Kingdom of the Planet of the Apes’in gişedeki yeni rakipleri ise Amy Winehouse’un hayatını konu alacak Back to Black ile korku filmi Horrorscope olacak.

Yeni Maymunlar Cehennemi filminin kadrosunda Kevin Durand, Freya Allan, Peter Macon, Owen Teague, Eka Darville, Sara Wiseman ve Neil Sandilands gibi isimler yer alıyor.

Kingdom of the Planet of the Apes Filmi Akıllara Durgunluk Verecek

Kingdom of the Planet of the Apes için belirlenen yeni vizyon tarihini siz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2024 Eleştirmenlerin Seçimi Film Ödülleri Kazananları - Critics' Choice

2024 Eleştirmenlerin Seçimi (Critics’ Choice) Film Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu: Zirve “Oppenheimer”ın

Neredeyse Görünmez Bir Cüce Galaksi Keşfedildi

Gökbilimciler Karanlık Madde Teorisine Meydan Okuyan ve ‘Neredeyse Görünmez’ Bir Cüce Galaksi Keşfetti