in ,

Bir Bağımlılık, Ölüm ve Yaşam Hikâyesi: Doğacan Silivri’den “Lazarus” Raflarda

Doğacan Silivri’nin yeni romanı “Lazarus” raflardaki yerini aldı. Yazarın hayatından otobiyografik öğeler de taşıyan kitap Luna Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

 Lazarus – Doğacan Silivri
- Reklam -
- Reklam -

Doğacan Silivri’nin ikinci romanı Lazarus okurla buluşuyor. Luna Yayınları tarafından basılan kitap, ‘yaşama tutunmak için yüzleşilmesi gereken zorlukların’ perde arkasındaki mücadeleyi ele alıyor.

1987 yılında Ankara’da doğan Doğacan Silivri, edebiyat hayatına 2021’de yayımlanan Doberman (Luna Yayınları) romanıyla adım attı. Şimdi ise aradan geçen üç yılın ardından yazar yeni kitabı Lazarus ile okurların karşısına çıkıyor.

Doğacan Silivri, Lazarus’un doğuş sürecini şu sözlerle aktarıyor:

- Reklam -

“Alkolü bıraktıktan sonra hayatta her şeyin daha iyiye gideceğini düşünüyordum. Hayat ise benim için farklı bir yol çizmişti. Önce babamı, dedemi, köpeğimi ve son olarak annemi kaybettim. Hayatımın her bir noktasını saran ölüm ve alkole karşılık verdiğim bağımlılık savaşı beni hayatın ve sevdiklerimizin ne kadar değerli olduğu ile ilgili bir hikâye yazmaya itti. Lazarus, bir bağımlılık, ölüm ve bu ikisinden de öte bir yaşam hikâyesi. Ve bu yaşamı elde tutmak için yapılması gereken zor işlerin…”

Eser, “Tüm bağımlılar, intiharı düşleyenler ve kendi şeytanlarıyla savaşanlar için… Yalnız değilsiniz.” ithafıyla açılıyor.

Lazarus hayatını elinde tutmak için üç kişi öldürmesi gereken Derviş Dertlioğlu karakterinin, “Sevdiklerimiz için her şeyi yapmayacaksak yaşamanın ne anlamı var ki?” sorunun peşine düştüğü zorlu hayat hikâyesini konu alıyor.

 Lazarus – Doğacan Silivri | Arka Kapak Tanıtımı

 Lazarus – Doğacan Silivri

Canan, olduğu yerde doğruldu ve yüzümü ellerinin arasına aldı.

“Sen kimsin?” diye sordu.

Gözlerimi Canan’dan kaçırdım. Bir şeyler gevelemeye çalıştım ama mantıklı bir cümle kuramadım.

- Reklam -

Elleriyle yüzümü tekrardan ona çevirdi ve gözlerinin içine bakmamı sağladı. “Daha doğrusu ben kim olduğunu biliyorum. Öğrenmek istediğim asıl şey… Sana ne oldu?”

Nefesim kesildi. Ne diyeceğimi bilemedim. Ne desem zırvalıyormuşum gibi gözükecekti. Bundan yalan söyleyerek bir çıkış yolum olmadığına karar verdim.

“Ben öldüm,” diyebildim. Kelimeler ağzımdan ağır çakıl taşları gibi dökülüyordu. “Ben öldüm ve hayata geri döndürüldüm. Bana bir şans daha verildi.”

Derviş Dertlioğlu’nun, bağımlılık-ölüm-yaşam arasında gidip gelen, Müslüm Gürses ve David Bowie şarkılarının notalarının birbirine karıştığı hayat hikâyesinde, her şey, cevap verilmesi gereken tek bir soruya bağlanacak:

“Sevdiklerimiz için her şeyi yapmayacaksak yaşamanın ne anlamı var ki?”

Toplamda 276 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Burak Mert Oldaç, mizanpajını Pera Dizgievi, kapak tasarımını ise Sina Ateş üstleniyor. Eser, Mart 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Doğacan Silivri Kimdir?

1987 yılında Ankara’da doğan Doğacan Silivri üniversite eğitimini Başkent Üniversitesi İktisat Bölümünde tamamladı. Beyaz yaka olarak çalışan Silivri Ankara’da yaşıyor. İlk kitabı Doberman 2021’de Luna Yayınları etiketiyle yayımlanan yazar; edebiyat dışında sporla ilgileniyor ve başka dünyalarda kaybolabileceği fırsatların peşine düşmekten hoşlanıyor.

Bu bir sponsorlu içeriktir.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yellowstone Spin-Off'u: Ana Diziden 3 Karakter Geri Dönüyor

“Yellowstone”un Devamı Niteliğindeki Spin-Off Macerası, Ana Diziden 3 Karakteri Geri Getiriyor

Tom Bombadil, Güç Yüzükleri 2. Sezon'da | İlk Bakış

“Yüzüklerin Efendisi”nin Efsanevi Karakteri Tom Bombadil “Güç Yüzükleri” Dizisinde Yer Alacak | İşte İlk Bakış