in ,

“Yeşilin Kızı Anne” ile Tanınan L. M. Montgomery’nin “Mavinin Kızı Emily” Serisi “Umut Mevsimi” ile Devam Ediyor

“Mavinin Kızı Emily – Umut Mevsimi” Türkçede. Eser, “Yeşilin Kızı Anne” kitabıyla tanınan Lucy Maud Montgomery imzasını taşıyor. | Ön Okuma

Mavinin Kızı Emily: Umut Mevsimi - Lucy Maud Montgomery
- Reklam -
- Reklam -

Lucy Maud Montgomery imzalı Mavinin Kızı Emily – Umut Mevsimi Türkçe raflarındaki yerini aldı. Serinin yedinci kitabı Carpe Diem Yayınları etiketiyle yayımlanıyor. Yazar, Anne with an E dizisine ilham olan Yeşilin Kızı Anne kitabıyla tanınıyor.

Kanadalı yazar Lucy Maud Montgomery, Prince Edward Adası’nda doğdu ve annesini iki yaşındayken kaybetti. Kendisini yetiştiren akrabaları tarafından büyütülen Montgomery, dokuz yaşında şiir yazmaya ve günlük tutmaya başladı. Yazma tutkusu, hayatının bir parçası haline geldi ve Mavinin Kızı Emily ve Yeşilin Kızı Anne gibi eserleriyle dünya çapında tanınan bir yazar oldu.

Mavinin Kızı Emily serisinin yedinci kitabı olan Umut Mevsimi’nde Emily, yazmaya olan tutkusunu bir adım ileriye taşıyor ve yazıları artık hatırı sayılır dergilerde yayınlanmaya başlıyor. Kitabın arka kapak tanıtım yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz:

- Reklam -

Mavinin Kızı Emily 7: Umut Mevsimi – Lucy Maud Montgomery | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Mavinin Kızı Emily: Umut Mevsimi - Lucy Maud Montgomery

Dört yaşında annesini, on bir yaşında da çok sevdiği babasını kaybeden Emily, Prens Edward Adası’ndaki New Moon Çiftliği’nde yeni bir hayata başlamıştı.

Serinin her kitabında yeni maceralara kanat açan Emily, bu kitapta yazmaya olan tutkusunu bir adım ileriye götürüyor. Yazıları artık hatırı sayılır dergilerde yayınlanmaya başlıyor.

Shrewsbury’deki okulunu ve lise yıllarını geride bırakan Emily yeniden New Moon Çiftliği’ne döner. Yazılarında olduğu gibi iç dünyasında da bazı değişimler yaşar. O, artık kalbinde rengarenk kelebeklerin uçuşmaya başladığı bir genç kızdır. Hayatında aldığı yeni kararlar, yaşadığı yeni olaylar Emily’i derinden etkiler. Tüm dostlarının kendi hayat yolculuklarına çıkmaya başladığı dönemde, acaba Emily kendisi için doğru yolu bulabilecek mi? Yüzleşmesi gereken problemlerin karşısına çıkacak cesareti gösterebilecek mi?

Bu kitapta Emily, daha duygusal bir serüven yaşıyor ve umut mevsiminin çiçekleri birer birer açılıyor.

- Reklam -

Lucy Maud Montgomery

Carpe Diem’in editörleri Emily’in güçlü karakterini vurgulayarak kitabı “Her yaştan okurun beğenerek okuyabileceği bir eser,” şeklinde tanımlıyorlar ve Emily’yi bir rol model olarak ele alıyorlar. Emily, çocukluktan itibaren yaşadığı zorluklara rağmen hayata tutkuyla bağlı ve doğa sevgisi onun için adeta bir tutku. Ağaçlar, bulutlar, deniz, rüzgâr ve hayvanlarla iç içe olan bu genç kız, doğduğu günden itibaren yazma arzusuyla yanıp tutuşuyor.

Lucy Maud Montgomery’nin Mavinin Kızı Emily serisi, yayınlandığı ilk günden itibaren okunma rekorları kırarak birçok dilde çevrildi ve televizyon dizilerine, sinema ve animasyon filmlerine uyarlandı. Ayrıca 2019’da BBC News tarafından “En Etkili 100 Roman” arasında listelendi.

Çevirisini Ayfer Şeyma Üstün’ün üstlendiği kitabın kapak tasarımı Esra Burak’a, mizanpajı ise Nur Kayaalp’e ait. 160 sayfadan oluşan eser, Temmuz 2023 itibarıyla dijital kitap satış mağazalarındaki ve raflardaki yerini almaya başladı.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren ön okumasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Emily serisini takip ediyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Booker Odulu Uzun Listesi

2023 Booker Ödülü’nde Uzun Liste Açıklandı: İşte The Booker Prize’ın Yeni Adayları

Dev Uzay Şemsiyesi İklim Krizini Önleyebilir

Asteroide Bağlanacak Dev Bir Uzay Şemsiyesi, İklim Krizi ile Mücadelede Yeni Çözüm Yolu Olabilir