Menu
in ,

Quentin Tarantino’dan Sürpriz Karar: “The Movie Critic”i Çekmekten Vazgeçti

Quentin Tarantino, kariyerinin son filmi olarak lanse edilen “The Movie Critic”i çekmekten vazgeçti. Başrolünde Brad Pitt’in yer alacağı film rafa kalktı.

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino’dan sürpriz bir karar geldi. Uzun süredir merakla beklenen ve yönetmenin 10. ve son filmi olacağı düşünülen The Movie Critic projesinin askıya alındığı açıklandı. Tarantino, görünüşe göre bir anda fikrini değiştirdi.

Çalışmalarına geçen yılın mart ayında başlanan ve başrolünde Brad Pitt’in yer alacağı açıklanan filmde, Tarantino’nun geçmiş yapımlarından birçok ismin yer alması bekleniyordu. Sony Pictures da Once Upon a Time in Hollywood’un ardından bir kez daha Tarantino ile çalışacaktı. Ancak Tarantino, senaryoyu yeniden yazmaya başlayınca çekimlerin başlangıç tarihi ertelenmişti.

Quentin Tarantino’nun 10. ve son filmi olması planlanan The Movie Critic’in iptal edilmesi, hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Hatırlayacağınız üzere yönetmen daha önce de The Hateful Eight filminin senaryosunu sızdırılması üzerine bir süreliğine rafa kaldırmıştı. Kendini ihanete uğramış hisseden yönetmen, sonunda bir okuma sahneledikten ve övgüler aldıktan sonra projeye geri dönmüş ve film 2015 yılında vizyona girmişti.

- Reklam -

Başarılı yönetmenin kariyerinde dönüm noktaları olarak kabul edilen bu türden kararlar, Tarantino’nun sinema anlayışının bir parçası. Deadline’ın haberine göre Tarantino, The Movie Critic projesinden vazgeçerek son filmi için yeni bir fikir arayışına girdi.

Quentin Tarantino’nun Yapmaktan Vazgeçtiği The Movie Critic Filminin Konusu Neydi?

1977 yılında geçecek olan film, yetişkinlere yönelik bir dergide sinema eleştirmeni olarak çalışan sıradan bir adamın hikâyesini anlatacaktı. Filmin hikâyesinin, Tarantino’nun gençliğinde yaşadığı bir olaydan esinlendiği belirtiliyordu. Yönetmen bir röportajında, “Diğer her şey çok müstehcendi ama bu porno dergisinin ilginç bir sinema sayfası vardı,” demişti.

The Movie Critic’in çekimleri 2024 yılında başlayacak ve Brad Pitt başrolde olacaktı. Ancak Tarantino’nun son kararıyla her şey değişti. Usta yönetmenin kariyerinin son filmi hangi hikâyeyi anlatacak, henüz belli değil. Gelişmeleri Tarantino’nun bir sonraki açıklamasına kadar beklemek gerekecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Quentin Tarantino, Neden 10. Filmiyle Emekli Olmak İstediğini Açıkladı: “Artık Gösteriyi Bitirme Zamanı Geldi”

Quentin Tarantino’nun bir film projesinden daha vazgeçmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version