Menu
in ,

Steven Spielberg, Bilimkurgu Türüne Geri Dönüyor: Usta Yönetmenin Yeni Filmi UFO’lar Hakkında Olacak

Steven Spielberg, “Jurassic Park”ın yazarı David Koepp’un senaryosunu yazacağı UFO’lar hakkında bir film ile bilimkurgu sinemasına geri dönüyor.

Steven Spielberg, UFO temalı bir film ile yeniden bilimkurgu türüne geri dönmeye hazırlanıyor. Detayları saklı tutulan projenin senaryosu ise 1993 tarihli Jurassic Park’ın senaristlerinden David Koepp imzasını taşıyor.

Steven Spielberg dramdan gerilime, maceradan bilimkurguya pek çok farklı türde eserler verdi. 77 yaşındaki yönetmen özellikle 1975’te büyük yankı uyandıran Jaws sonrası çektiği bilimkurgu filmi Close Encounters of the Third Kind ile adından çokça söz ettirmişti. Ardından E.T. the Extra-Terrestrial, War of the Worlds ve Ready Player One gibi başka bilimkurgu yapımlarına da imza atan usta yönetmen son olarak yarı otobiyografi sayılabilecek 2022 tarihli The Fabelmans ile izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Variety’nin haberine göre Spielberg şimdi de bir UFO filmi yönetmeye hazırlanıyor. Yapıma dair şu an için çok az detay biliniyor. Ancak filmin bilimkurgu türünde olacağı ve Spielberg’ün kendi kurgusuna dayanacağı belirtiliyor.

- Reklam -

Yapımın senaryosu ise Jurassic Park ile adından söz ettiren, sonrasında Stir of Echoes, Mission: Impossible ve Ghost Town gibi farklı türlerden yapıtlara imza atan David Koepp imzasını taşıyacak.

Steven Spielberg’ün Yeni Filmi UFO Temasını Ele Alacak

Steven Spielberg’ün UFO’lar hakkındaki yeni yapımında hikâye detayları, oyuncu kadrosu, vizyon tarihi ve filmin resmi adı gibi detaylar şimdilik açıklanmış değil.

Birçokları için aradan geçen 40 yılın ardından bile Encounters of the Third Kind ’ın bazı özel efektleri, gerilim dozu ve gerilim yaratma konusundaki başarısı Spielberg’ün bilimkurgu sinemasını özetler nitelikte.

Öte yandan Spielberg son birkaç on yılda bilimkurgu ve aksiyona dayalı filmlerden büyük ölçüde uzaklaştı. Bunun yerine aralarında Saving Private Ryan, Bridge of Spies ve Munich’in de bulunduğu dramlara yöneldi. Yönetmen 2018 yapımı Ready Player One’ın yanı sıra 21. yüzyılın başlarında çektiği A.I. Artificial Intelligence ve Minority Report gibi bazı istisnalara sahip olsa da Spielberg’ün son yıllardaki kariyerinde çoğunlukla dönem dramaları hakim.

Siz Steven Spielberg’den UFO temalı bir bilimkurgu filmi izleme fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version